HomeSense categoriaLes policies locals d’Alcanar, Vinaròs i Ulldecona signen un protocol d’actuació conjunta

Les policies locals d’Alcanar, Vinaròs i Ulldecona signen un protocol d’actuació conjunta

EDICIÓ PAPER // Les policies locals d’Alcanar, Ulldecona i Vinaròs signen un protocol d’actuació per a treballar de manera coordinada, després que els alcaldes dels respectius municipis hagen decidit crear una mesa de coordinació dels cossos de seguretat. Segons ha explicat Núria Ventura, alcaldessa d’Ulldecona, així ho van acordar en una cimera celebrada a Vinaròs, el passat 22 de setembre, en què l’objectiu pretén enfortir les relacions municipals i augmentar la coordinació policial per a garantir la seguretat de la ciutadania. 

“El fet de viure en una zona geogràfica que delimita diferents límits administratius, no només dos províncies, sinó també dos comunitats, fa que sempre haguéssem tingut la sensació que en l’àmbit de forces i cossos de seguretat som un territori complicat”, detalla l’alcaldessa. 

De fet, Ventura assenyala que en el dia a dia, de manera informal, ja es produïa este treball conjunt entre les diferents administracions i els agents i comandaments de les policies locals. Ara, però, han volgut donar-li forma i enfortir esta col·laboració en matèria de seguretat, per la qual cosa han elaborat un protocol d’actuació que han signat els tres comandaments policials esta setmana. El document detalla les funcions que seguiran els cossos de seguretat i donen forma a la mesa de coordinació.  

Segons ha detallat l’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, s’actuarà de forma conjunta pel que fa a la protecció de víctimes de violència de gènere, així com s’ha acordat que quan una patrulla d’un dels tres cossos policials tinga coneixement d’una infracció penal, s’avisarà el cos policial competent i adoptarà les primeres mesures fins que l’altre es faça càrrec de la incidència. A més, Ventura indica que la voluntat és “fer controls policials conjunts, així com treballar i formar les plantilles per a atendre qualsevol emergència, siga una riuada, pluges, o qualsevol emergència que puguem patir”.
 

Millores de l’N-238
Un altre dels temes que van tractar els tres alcaldes durant la cimera i que tornaran a portar a l’ordre del dia en la pròxima reunió, en què està previst que s’afegisca també l’alcalde de la Sénia, José Ramon Bellaubí, és l’inici de les obres de la carretera nacional N-238, que connecta Vinaròs amb Alcanar i Ulldecona, en el tram entre l’accés a l’autopista AP-7 i la rotonda de l’N-340, que començaran el pròxim mes de novembre. És una via estreta i en mal estat, que té un pressupost de 15,4 milions d’euros i un període d’execució de trenta mesos. Tot i que, segons assenyala Ventura, “totes les obres transcorren dins del terme municipal de Vinaròs, ens afecten els tres pobles”. A més, durant la primera cimera també van aprofitar per a abordar d’altres temes comuns com camins rurals, carreteres, així com les necessitats de cada municipi.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 3 =

Últimes notícies