HomeSense categoriaLes promeses ebrenques d'escacs seguixen en una constant progressió

Les promeses ebrenques d’escacs seguixen en una constant progressió

ESPORTS // Les promeses dels escacs ebrencs continuen demostrant la seua excel·lent preparació i projecció de futur. El passat cap de setmana han tornat a tenir molt protagonisme en el II Torneig d’Escacs d’Alacant i el XVIII Festival d’Escacs d’edats-Memorial David Garcia Ilundain.

El passat diumenge es van jugar les semifinals i finals d’una edició especial del XVIII Memorial David Garcia Ilundain. Per motius més que evidents, enguany el torneig no es va poder disputar de manera presencial, raó per la qual el camp de joc va ser la plataforma en línia lichess.

Les semifinals i finals es van jugar a un ritme de 3 minuts més 2 segons per jugada, al millor de sis partides. En cas d’empat havien de seguir jugant, al mateix ritme, per a desempatar. Tots els jugadors estaven en una reunió de Zoom, per a controlar que no hi hagués dubtes tècnics a la plataforma lichess i que els enfrontaments es produïssen amb normalitat.

Els cinc primers classificats van tenir premis, i per part ebrenca els més destacats van ser el primer lloc del CE Amposta per equips en la categoria sub-8, per davant de l’AE Ateneu Colon, CE Granollers Canovelles i CE Vilafranca, i en la categoria sub-10, seguit del CE Gerunda i CE Granollers Canovelles.

En la competició individual, en sub-10, segona posició per a Félix Antonio Ilinca (CE Tortosa), en la qual van participar en línia 55 jugadors. Félix va quedar primer en la fase prèvia, i en la semifinal va guanyar per 6-2 al representant del Gerunda Marc Mallorquí. En la final va perdre amb l’actual campió d’Espanya sub-10 Àlex Villa (CE Montornés). Cal destacar el tercer lloc en sub-8 de Gerard Tallada (CE Amposta), només superat per Adrià Pérez Llauradó (CE Tona-La Crema) i Ian Pérez Vidal (Peona i Peó), i en sub-14, de Gerard Añó (Peó Vuit Roquetes), per darrere de Roger Bernadó (CE Colón-Sabadell) i Víctor Moreno Oller (Tres Peons).

Mompel seguix progressant

Nou èxit de Xavier Mompel Ferruz, amb destacada actuació al II Fin de Semana de Ajedrez organitzat pel Club d’Escacs d’Alacant, competició en format presencial, amb participació de 48 jugadors, on el jove representant del Club Escacs Tortosa, amb un total de 3,5 punts, va acabar en una meritòria dinovena posició, i com a millor sub 1600 del torneig. La victòria va ser per al jugador murcià Antonio Manuel Martínez Sánchez (CE Alcantarilla), únic a aconseguir els sis punts.

Xavier Mompel va aconseguir la victòria davant Joan Garcia Vives i Pablo Garrido, i taules amb Héctor Galiana, jugadors valencians del CE Enric Valor, mentre que perdia amb el campió Antonio Manuel Martínez Sánchez, el valencià Víctor Tudela (CE Alcoy), i l’andalús Miguel Àngel Pedraza (CA Miraflores).

Els seus pròxims compromisos del 2020 i principis de l’any vinent, seran del 12 al 23 de desembre a
Sitges del 26 al 30 de desembre a La Nucia, i del 2 al 6 de gener a Roquetas de Mar.