HomeTerres de l'EbreLes competicions de futbol es disputaran a una volta

Les competicions de futbol es disputaran a una volta

ESPORTS // La responsable de la confecció dels calendaris de competició de la Federació Catalana, Marta Puigari, es va reunir el passat divendres amb alguns representants de clubs ebrencs, complint amb el cicle de trobades previst per la Federació, amb les diferents delegacions, amb l’objectiu d’explicar el funcionament i normes que regiran el que resta de la temporada 2020/21, afectada com la majoria de competicions esportives per la Covid-19.

En principi la intenció de la Federació Catalana de Futbol és reprendre les competicions de futbol i futbol sala ja iniciades i començar la resta el cap de setmana del 9 i 10 de gener del 2021, tot i que en funció de la situació de la pandèmica, podria experimentar un nou retard.

Els directius de la Federació, van informar que en cap moment havien estat improvisant, i que s’havien establert tres plans alternatius. Els dos primers de començar a l’octubre per cobrir la totalitat de les competicions, i el següent de recuperar partits o fins i tot començar coincidint amb esta última festivitat de desembre, finalment no es van poder portar a terme, i s’haurà d’activar l’últim previst.

 

Una volta 

En les competicions territorials i el futbol base s’ha establert la disputa d’una volta. A la Primera i Segona Catalana es disputarà la totalitat de la primera fase en cada subgrup, mantenint els resultats signats fins al moment.

A la primera catalana, es disputarà una eliminatòria entre els campions de cada subgrup, per a decidir l’ascens i baixaran els 3 últims classificats. A segona catalana, pujarà el que s’impose en l’eliminatòria entre els campions dels dos subgrups tarragonins. En el cas del grup ebrenc baixaran a tercera els 3 últims classificats.

De Tercera pujarà directe el primer, i el segon amb més puntuació dels tres grups de Tarragona. Els altres dos segons classificats jugaran una eliminatòria de promoció. Baixaran els dos últims classificats a quarta catalana, categoria on també es jugarà només una volta i pujarà el campió. A la seua finalització està prevista com en les competicions de futbol base on només es jugarà una volta, la disputa d’una Copa Ebrenca, per tal d’allargar el calendari, que està previst que finalitze el mes de maig, i en cas de recuperació, està previst inclús que ho faça al juny.

 En la reunió també es va confirmar als representants dels clubs que, al llarg del transcurs de la temporada, es retornarà el 50% de l’import de la quota del Portal del Federat a tots els federats amb la llicència en actiu. Esta mesura s’aplicarà en compensació pel tram de campionat que no s’ha pogut disputar, a conseqüència de les restriccions per la Covid-19.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

53 + = 56

Últimes notícies

-->