HomeEconomiaLes rebaixes de l'IVA beneficien les rendes baixes i els descomptes als...

Les rebaixes de l’IVA beneficien les rendes baixes i els descomptes als carburants ajuden a les llars amb més ingressos

Les rebaixes de l’IVA dels aliments, l’electricitat i el gas que ha impulsat el govern espanyol per combatre la inflació suposen un major estalvi per a les rendes baixes. En canvi, les bonificacions als carburants van beneficiar més a les llars amb més ingressos. Així ho constata un informe del Banc d’Espanya, que analitza l’impacte les mesures que ha aprovat l’executiu de l’Estat durant l’últim any per revertir l’augment dels preus. Un cop analitzats els efectes, l’organisme aposta per mesures “alternatives” enfocades a les famílies vulnerables i considera que d’aquesta manera s’aconseguirien nivells de protecció “similars“, però amb menys cost pressupostari, al mateix temps que “s’evitarien distorsions” en els preus.

L’informe del Banc d’Espanya calcula que d’entre els 34.000 i els 40.000 milions d’euros que destinarà el govern espanyol a mesures per combatre la crisi energètica i la inflació, tan sols entre un 15 i un 20% anirà focalitzat a les llars vulnerables. Dins d’aquest percentatge s’hi trobarien, per exemple, determinades rebaixes a l’IRPF o transferències en funció de la renda.

Entre les propostes, el Banc d’Espanya assenyala que els increments puntuals de l’ingrés mínim vital o el xec de 200 euros per a rendes baixes són mesures que sí que van encaminades a les llars més vulnerables.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 4 = 12

Últimes notícies