HomeEconomiaLes sol·licituds per rebre ajudes a l’habitatge es disparen a la comarca...

Les sol·licituds per rebre ajudes a l’habitatge es disparen a la comarca del Montsià

L’Oficina d’Habitatge del Consell Comarcal del Montsià ha registrat un augment de les sol·licituds per rebre ajudes a l’habitatge. Segons la institució, s’han doblat les sol·licituds per obres d’arranjaments, han augmentat quasi un 20% els ajuts al lloguer respecte de l’any passat i s’han presentat sol·licituds per a reformes d’edificis residencials, una subvenció que l’any anterior no havia tingut cap demanda.

L’Oficina argumenta este increment per la campanya de comunicació que van dur a terme del mes de març fins al juliol per tal d’informar la ciutadania de les diferents ajudes a l’habitatge que l’Agència Catalana de l’Habitatge ofereix cada any. Un cop acabats els terminis d’estes ajudes, l’Oficina ha destacat que “s’ha atès més d’un miler de famílies”, a qui han assessorat per indicar les condicions i els requeriments que tenien cadascuna d’estes subvencions, així com quina era forma correcta de tramitar la sol·licitud. Quant a xifres, s’han presentat 833 sol·licituds, respecte de les 685 del 2017, per a les ajudes al lloguer.

Les subvencions per obres a l’interior dels domicilis de persones grans s’han doblat, i la gran majoria són per a adaptar la cambra higiènica a les necessitats de la gent gran. Les reformes residencials han passat de 0 l’any passat a 7, i són bàsicament obres de millora de l’eficiència energètica i conservació de l’estructura. La millora de l’atenció a l’usuari per part de l’Oficina, que permetia demanar cita prèvia per organitzar millor els tràmits i reduir el temps d’espera, ha funcionat força bé; sumada a la campanya a les xarxes socials i la premsa escrita, més ciutadans del Montsià rebran suport econòmic.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 68 = 78

Últimes notícies