HomeSocietatLa capella del convent de Santa Clara de Tortosa recupera l'esplendor amb...

La capella del convent de Santa Clara de Tortosa recupera l’esplendor amb el suport de la Diputació

La capella principal del convent medieval de Santa Clara de Tortosa torna a lluir després de les obres de rehabilitació que s’han dut a terme al sostre, que es va esfondrar parcialment l’any passat. La reforma ha comptat amb el suport econòmic de la Diputació de Tarragona, institució que també ha organitzat tot un seguit d’activitats culturals per commemorar aquesta millora i, alhora, posar de relleu la singularitat i valor patrimonial d’aquest espai històric tortosí, residència de les monges clarisses. En concret, s’ha posat en marxa el projecte ‘Art i música al convent de les Clarisses. La història del retaule de la Mare de Déu dels Àngels’, de Pere Serra, una iniciativa a càrrec de l’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa, amb la col·laboració de l’Escola i Conservatori de la Diputació en aquesta mateixa ciutat.

La inauguració de la reforma i l’inici de la primera de les activitats a l’entorn del convent (l’itinerari ‘El recorregut d’una obra d’art’) s’ha dut a terme dissabte a la tarda, amb la participació del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, acompanyat de la priora de Santa Clara,Isabel Maria Ortiz; de l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé; de la directora honorífica dels museus de Ceret i Cotlliure i conservadora honorífica de patrimoni, Josefina Matamoros; del diputat al Congrés Ferran Bel; del diputat de la Diputació Joan Josep Malràs; de la representant de la fundació Agapé Aileen Luetjens; de la directora de l’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa, Pilar Lanau; del conservador del MNAC Eduard Vallès, i dels arquitectes Enric Roig i Llorenç Garcia, entre d’altres.

Nombroses persones han redescobert el convent gràcies a aquest acte i a l’itinerari que s’ha encetat tot seguit. En properes sessions, i fins el 15 de desembre, el públic familiar i escolar podrà gaudir novament d’aquesta i de les altres dues activitats programades: una visita comentada a la sala del Museu d’Art Modern de Catalunya on es troba el retaule original de la Mare de Déu dels Àngels, i un taller pràctic de la tècnica de pintura sobre fusta. L’objectiu de tot plegat ha estat contextualitzar el patrimoni cultural i artístic del territori, sensibilitzar sobre la importància de la restauració i la conservació preventiva, recordar la missió dels museus i educar en l’art, la cultura i el patrimoni.

A part de la Diputació de Tarragona, han finançat a la rehabilitació de la capella l’Ajuntament de Tortosa, la fundació Agapé de Suïssa i altres entitats i particulars. D’altra banda, Josefina Matamoros gestiona i ajuda a preservar el patrimoni del convent de les Clarisses de Tortosa. Les seves actuacions han consistit en captar esponsorització i coordinar el projecte de reconstrucció dels arcs de la Capella del segle XIII.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies