HomeSocietatLes tavernes i els locals del nucli antic s’omplen de bullici per...

Les tavernes i els locals del nucli antic s’omplen de bullici per la Festa del Renaixement de Tortosa

Durant estos 25 anys de Renaixement voltant els carrers de Tortosa, sens dubte es pot dir que uns dels grans protagonistes de cada edició són les tavernes i els locals. Estos omplen de vida cada dia els carrers i reunixen la gent, que s’asseu per a fer un beure o una tapa i per a comprar productes de proximitat i fets a mà.

Un dels locals de més renom de la zona és Wacapaka, un petit local que es dedica al disseny gràfic i que a poc a poc ha anat reorientant-se cap a l’apartat de botiga de records, més enfocat cap a gent tortosina que no pas cap al turista estranger. “Vam començar a poc a poc i ja tenim tota mena de coses com, per exemple, rèpliques de cucafera de totes mides, tasses amb dibuixos de la cucafera, ventalls pintats a mà, camisetes, botelles d’alumini amb il·lustracions nostres amb estampats de la cucafera o d’edificis de Tortosa i dels gegants i, per últim, tenim una nova creació que és un llibre pop-up del modernisme de Tortosa”, explica la propietària del local, Sara Ismael. És un petit negoci local que ha sabut adaptar-se molt bé a les demandes del client i a saber reenfocar el negoci i no centrar-lo tant en els turistes de fora de la ciutat, sinó més aviat en els de casa.

Per a la festa del renaixement han preparat uns ninos de filtre que simulen taverners, uns altres dels grans protagonistes del Renaixement. A més a més també han dissenyat un joc de la tradicional oca, que és un mantell per a posar a la taula, i han pintat a mà ventalls amb figures de taverners. La propietària del local afegix que és un goig passejar-se pels carrers perquè “s’agraïx molt veure els carrers plens de gent, veure-la com passeja per la ciutat i veure com tot va guanyant vida”.

ruta de la saboga Per altra banda, trobem tot un conjunt de tavernes distribuïdes, que són les encarregades de donar menjar i de veure a tots els visitants que atrau la festa, tant siguen de fora com de dins Tortosa. Dins del Renaixement, s’engloba la ruta de la saboga, que és una ruta que engloba les tavernes més antigues de Tortosa. “Pel Renaixement, les tavernes són el gros de la festa perquè són les que aglomeren més gent, siga per a beure o menjar o també per la música i l’ambient que generen”, explica Jordi Garcia, president de l’Ebrescola, encarregada de portar la taverna ubicada a la plaça Sant Jaume. A més, afegix que el millor de la festa del Renaixement és veure com es complementen les actuacions al carrer amb el menjar i el beure, ja que “la gent veu l’ambient que es genera i et fa una sensació molt gratificant i molt bona”.

La taverna Sant Jaume és de les que porta més anys a la Festa del Renaixement: porta ubicada al mateix lloc des de l’inici d’esta festa, un lloc que ja és un emblema per als de l’Ebrescola. “La veritat és que per a nosaltres ja és un lloc emblemàtic, portem més de 20 anys a la plaça Sant Jaume i ja no imaginem un Renaixement sense estar allí. Esta taverna ha vist passar molta gent, i molts dels meus companys porten allí des del primer dia”, destaca Garcia.

Ara, pocs dies abans de la festa, solen quedar enllestits els últims preparatius i cal esperar que el públic que vingue gaudisca d’esta festa tan esperada per tots els tortosins

Aida Cid
Aida Cid
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 1 =

Últimes notícies