HomeJoventutLes Terres de l’Ebre acolliran quatre Networkings Odisseu per a parlar de...

Les Terres de l’Ebre acolliran quatre Networkings Odisseu per a parlar de diferents oportunitats professionals al territori per als jóvens

L’Ateneu Cooperatiu de les Terres de l’Ebre, els serveis territorials de Joventut de les Terres de l’Ebre i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural han organitzat el darrer trimestre d’enguany fins a quatre Networkings Odisseu repartits entre les poblacions de Prat de Comte, Amposta, l’Ametlla de Mar i Tortosa. Els objectius dels Networkings Odisseu, tal com ha recordat la coordinadora territorial de Joventut a les Terres de l’Ebre, Laia Gómez, «són proporcionar un espai de relacions i de coneixença entre el teixit empresarial i professional i les i els joves universitaris, alhora que es fan visibles les possibilitats de col·laboració empresarial, el gran ventall d’oportunitats laborals i també formatives, que hi ha al nostre territori, i que molts cops es desconeixen, amb l’objectiu final d’afavorir que la gent jove es quede o retorne a les comarques rurals». Gómez ha apuntat que també es treballa de manera transversal amb altres departaments per aconseguir millorar les infraestructures de transport i el tema de l’habitatge perquè no siguen cap impediment perquè el jovent es puga instal·lar a les Terres de l’Ebre.

El coordinador tècnic de l’Ateneu Cooperatiu de les Terres de l’Ebre, Marc Poy, ha incidit en la importància d’aquestes trobades de caire laboral «perquè permeten donar a conèixer a la gent jove que acaba els seus estudis, tant universitaris com cursos de formació, oportunitats de treball al seu entorn més proper. És una manera de retenir el talent, d’ajudar a l’arrelament de la població jove als territoris més allunyats de les grans ciutats i evitar així el despoblament; alhora que és una manera d’aconseguir que els empresaris del territori troben mà d’obra qualificada».

Per la seua part, Rubén Alegria i Begoña García, gerents del Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià i del Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques Ribera d’Ebre i Terra Alta, respectivament, han volgut remarcar que aquest projecte Odisseu «és una pluja fina, ja que el seu impacte es veu a llarg termini» i han explicat que compta amb projectes complementaris com ara el Practicum Odisseu, que consisteix a atraure estudiants a fer el seu projecte final de grau o de màster al territori, «són pràctiques remunerades en empreses locals i és una manera que els joves coneguen quines oportunitats hi ha i alguns, han aconseguit un lloc de treball gràcies a aquestes relacions. De fet, quan els hi expliquem, sempre es queden sorpresos del gran volum de sortides que tenen a casa seua», ha explicat Alegria. García ha aprofitat per a reivindicar la necessitat que les universitats descentralitzen més les seues seus a les zones rurals perquè la gent no haja de marxar fora a formar-se «perquè el jovent quan marxa, té una desconnexió total del lloc d’origen, acaba perdent el contacte», ha reblat.

Els quatre Networkings previstos són:

• Talent universitari, una oportunitat per al món (30 de setembre, al Centre de visitants del Parc Natural dels Ports de Prat de Comte). La jornada esdevindrà una plataforma de coneixença i interacció entre universitats, estudiants i món empresarial. Un projecte pilot, amb l’objectiu de fomentar l’estudi i les múltiples vies i opcions que laboralment pot arribar a oferir el món rural. Amb col·laboració de la Universitat Oberta de Catalunya, Universitat Rovira i Virgili i UNED.

• Robòtica col·laborativa, reptes i possibilitats al territori (5 d’octubre, al FabLab d’Amposta). El món de la robòtica s’obre com un nou camp de possibilitats tant laborals com experimentals a les Terres de l’Ebre. Es donaran a conèixer les diferències entre robots col·laboratius i robots autònoms i les empreses que treballen en el sector al territori i serà una oportunitat per a posar en contacte els i les joves estudiants de cicles formatius com mecatrònia, entre d’altres. En col·laboració amb el FabLab de Terres de l’Ebre i l’INS Montsià.

• Terres de l’Ebre, un mar d’oportunitat ( 27 d’octubre, a l’Escola Nàutico-Pesquera, de l’Ametlla de Mar). La trobada plantejarà l’estat de la qüestió del sector marítim. Hi haurà una ronda de presentacions i una taula rodona on es podrà abordar el món del mar des de les perspectives de casos d’èxit en relleu generacional, emprenedoria o gènere, entre d’altres. Amb la col·laboració de l’Escola de Capacitació Nàutico-Pesquera de Catalunya, l’INS Alfacs i GALP del Mar (mar de l’Ebre).

• Comunicant el territori del futur (17 de novembre, a la URV a Tortosa). Aquest serà el tercer Odisseu dedicat al món de la comunicació al nostre territori. Els dos primers es van centrar en les maneres com es pot treballar la comunicació i en les noves professions lligades a aquest sector i les oportunitats que generen al territori; en aquesta ocasió s’aprofundirà en els processos comunicatius i s’introduiran els reptes i beneficis que pot aportar la intel·ligència artificial.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

61 + = 71

Últimes notícies