HomeEconomiaLes Terres de l’Ebre acumulen un any de creixement econòmic per damunt...

Les Terres de l’Ebre acumulen un any de creixement econòmic per damunt de la mitjana catalana

La Càtedra d’Economia Local i Regional (CELIR) del Campus Terres de l’Ebre de la URV ha presentat el Butlletí d’Anàlisi de la Conjuntura Local de les Terres de l’Ebre del segon trimestre del 2018 i una de les dades més importants que se’n desprèn és que l’economia de les Terres de l’Ebre ha tornat a créixer per quart trimestre consecutiu per sobre de la mitjana catalana. Concretament, un 5,7% respecte del segon trimestre del 2017, un dels valors més elevats dels últims anys.

Així, en este període, el nombre total d’afiliats a la Seguretat Social a les Terres de l’Ebre ha estat de 54.046, és a dir, 2.902 afiliats més que el segon trimestre de l’any anterior. Amb este ja són disset períodes consecutius acumulant creixement en l’ocupació. Ara bé, tot i que han crescut les afiliacions al règim general, han baixat les dels autònoms: 1,1 punts respecte del trimestre anterior. Esta davallada del nombre d’autònoms explica en gran part que mentre a la resta de Catalunya creixen el nombre d’empreses amb una evolució positiva de 0,9 punts, a les Terres de l’Ebre s’ha experimentat una davallada de 0,6 punts. “En principi no ho considerem una dada negativa, perquè creix el nombre d’assalariats i contractació”, puntualitza Juan Antonio Duro, director de la CELIR.

Pel que fa als sectors econòmics, el sector serveis lidera el creixement amb un ritme interanual del 7,3%, protagonitzat pels serveis col·lectius, és a dir serveis socials prestats tant pel sector públic com pel privat, els serveis empresarials i l’hostaleria. És, amb diferència, el sector que creix més, seguit de la construcció que ha evolucionat a un ritme interanual del 3,7%; i la indústria que ho ha fet a un ritme de 3,1 punts percentuals. Per contra el sector primari ha registrat una evolució negativa de 0,7 punts percentuals. “La indústria va guanyant pes en un territori on hi ha encara molt poca implantació industrial i molt de potencial pel seu desenvolupament”, afirma el director de la Càtedra.

Nova davallada de l’atur

D’acord amb les dades subministrades pel Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, de mitjana mensual trimestral, el nombre d’aturats a les Terres de l’Ebre s’ha situat en 9.298, és a dir, 736 menys que en el segon trimestre del 2017. En termes relatius, esta disminució ha suposat una caiguda del 7,3%, dada que suposa 0,4 punts percentuals menys de disminució que el trimestre anterior. Els contractes laborals formalitzats el segon trimestre del 2018 han estat 5.727, dels quals 430 són indefinits i 5.297 són temporals. En relació amb el mateix període el 2017, s’han signat 352 contractes menys, però esta disminució s’ha concentrat en els contractes temporals.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 3 =

Últimes notícies