HomeSocietatLes Terres de l'Ebre disposen del SAI LGTBI per lluitar contra l'Homofòbia

Les Terres de l’Ebre disposen del SAI LGTBI per lluitar contra l’Homofòbia

El 17 de maig és el dia mundial contra la LGTBIFòbia, un dia per recordar que cal donar sempre resposta a tota situació de discriminació, d’injustícia i de violència vers el col·lectiu LGTBI. Els consells comarcals ebrencs es sumen a n’esta iniciativa i posen a disposició la Xarxa SAI,  una prestació d’un servei per sensibilitzar i informar a persones i entitats, per tal de mostrar la diversitat d’orientació sexual i d’identitat de gènere i prevenir la LGBTIfòbia. Este recurs es posa en funcionament per donar resposta a estes situacions de discriminació, i també, a qualsevol necessitat d’acompanyament, suport o informació que tingui la ciutadania en relació a la diversitat sexual i de gènere, i consolidar-se com un referent local LGBTI.

Els objectius específics del SAI són:

  • Oferir un servei d’atenció municipal o territorial de proximitat per a les persones LGBTI i aquelles que s’adrecin per qüestions de diversitat sexual, orientació sexual i identitat o expressió de gènere.
  • Donar una atenció integral i de qualitat a les persones LGBTI fent un acompanyament eficient pel coneixement dels recursos específics del territori i llurs
  • Facilitar la coordinació institucional de les accions locals i territorials, per agilitzar i millorar l’acció política i les respostes a la ciutadania a partir d’una xarxa de professionals i serveis que facilitin l’optimització dels recursos.
  • Sensibilitzar a la població del municipi de l’existència de persones LGBTI, mitjançant la difusió de la posada en marxa del servei
  • Donar suport específic per presentar incidències i denúncies per discriminació per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere i per realitzar determinats tràmits.
  • Oferir informació i recursos LGBTI als diferents serveis i equipaments de la població o el territori.

Els destinataris són les persones del col·lectiu LGTBI: lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i també la ciutadania o entitat que vulgui informar-se sobre qüestions de diversitat sexual, orientació sexual i identitat o expressió de gènere.

 

El Servei d’Atenció Integral (SAI) a les Terres de l’Ebre es crea per informar i assessorar entitats i ciutadania en referència als drets de les persones LGTBI i, a la vegada, erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia a la comarca.

Un exemple és el SAI Baix Ebre que ha posat en marxa una pissarra digital, un espai col·laboratiu per facilitar informació i assessorament a les entitats i ciutadania en referència als drets de les persones LGTBI. A més, presta servei d’atenció, donant la informació requerida sobre temàtica LGTBI, segons els àmbits d’actuació i de competències. Qualsevol informació que tingui a veure amb els àmbits específics que treballi una entitat en qüestió. Tota aquella informació el contingut de la qual sigui competència comarcal, nacional o estatal. Presta el servei d’incidències i el servei d’atenció a possibles casos de discriminació.

Des del Consell Comarcal del Baix Ebre va fer-se un pla comarcal per la diversitat sexual i de gènere i es va concloure que disposen d’un pla d’igualtat els ajuntaments de: Benifallet, Aldea, Roquetes, Xerta, Tivenys, Perelló, Paüls, Camarles, Ampolla, Alfara de Carles i Aldover. En procés d’elaboració els Ajuntaments de Deltebre i l’Ametlla de Mar.

Aida Cid
Aida Cid
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 59 = 64

Últimes notícies