HomeInvestigacióLes Terres de l’Ebre, en un estudi internacional sobre l’eficàcia dels antipsicòtics...

Les Terres de l’Ebre, en un estudi internacional sobre l’eficàcia dels antipsicòtics en l’esquizofrènia

El jove investigador i psiquiatra de la Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre, Justo Pinzón Espinosa, ha participat com a primer autor compartit d’un estudi internacional sobre l’eficàcia dels antipsicòtics en l’esquizofrènia, publicat a The Lancet Psychiatry, la segona revista científica més important del món sobre psiquiatria. L’estudi compara l’efectivitat dels antipsicòtics en el món real en comparació amb els resultats en els assajos clínics, i determina que els antipsicòtics injectables d’acció prolongada són una mica més efectius en el món real per prevenir recaigudes en l’esquizofrènia.

La importància dels resultats obtinguts permet entendre millor les troballes dels assajos clínics i la seva generalització a la pràctica clínica, de manera que en un futur podrien ajudar a informar guies clíniques i pautes de prescripció d’antipsicòtics, basades en evidència científica.

L’estudi tipus meta-anàlisi en xarxa és també multicèntric, ja que han participat i co-liderat el treball instituts internacionals tan prestigiosos com la Universitat d’Oxford, el King’s Collage de Londres, l’Institut Karolinska i La universitat Medical Centre Utrecht dels Països Baixos. De l’estat espanyol, a més de la Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre, també han participat l’Hospital Clínic-IDIBAPS, l’Hospital de Sant Pau-IIB-Sant Pau i el Cibersam.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

69 + = 77

Últimes notícies