TORTOSA // Les Moles i L’Antic Molí d’Ulldecona, Villa Retiro de Xerta i el Quatre Molins de Cornudella del Montsant, són els convidats d’honor en la presentació del projecte trimestral de l’alumnat de grau superior de l’Escola d’Hostaleria a l’Institut Dertosa. L’alumnat de l’Escola d’Hostaleria de l’Institut Dertosa exposa la faena feta el primer trimestre davant el món empresarial i les estrelles Michelin del territori. L’acte es va dur a terme este dilluns 25 de gener i també es farà l’1 de febrer a les 16 hores, a la sala restaurant del mateix institut, sense públic, a causa de les restriccions de la pandèmia.
L’alumnat del cicle de grau superior Direcció de Serveis en Restauració ha organitzat i preparat l’esdeveniment perquè els del cicle superior Direcció de Cuina puguen fer la presentació de la carta de postres de restaurant que han creat a les classes de pastisseria.
Les jornades s’emmarquen dins del pla de difusió de la Formació professional dual i volen remarcar els bons resultats d’esta formació.
Tres cicles formatius
Actualment, a l’Institut Dertosa es poden cursar tres cicles formatius de grau mitjà: CFGM en cuina i gastronomia; CFGM en forneria, pastisseria i confiteria i CFGM de Serveis en restauració. D’altra banda, este any acaba la primera promoció del CFGS en Direcció de Serveis en Restauració i s’ha implantat el CFGS en Direcció de Cuina.
Esta àmplia oferta formativa s’impartix per part d’un equip humà d’alta qualificació i dilatada experiència en el sector de l’hostaleria. Això fa possible que l’alumnat surta preparat per a encarar-se a un sector cada cop més exigent.
L’Escola està oberta al públic en general els dimarts, dimecres i dijous, dies en què poden degustar-se menús elaborats i servits pel mateix alumnat com a pràctica complementària a les classes. Per a més informació i reserves: https://agora.xtec.cat/insdertosa/
restaurant-pedagogic/.
Els divendres, també es pot accedir a la botiga pedagògica de pastisseria, on es poden adquirir productes d’alta qualitat tant dolços com salats en funció del programa del curs.