HomeInfraestructuresL'Espai Joan Moreira suma un nou equipament a Tortosa, amb una sala...

L’Espai Joan Moreira suma un nou equipament a Tortosa, amb una sala d’actes amb capacitat per a 300 persones

Dijous va tindre lloc el primer acte de presentació del nou Espai Joan Moreira. Va servir per a mostrar el resultat de l’actuació de rehabilitació que hi ha dut a terme l’Ajuntament, d’ençà que va adquirir l’edifici després de quedar en desús. Es tracta de les antigues naus que van ocupar, durant més de 80 anys, dos activitats industrials de la ciutat: les empreses Saturnino Sanz Martorell, SAMAR, que entre el 1927 i el 1972 va desenvolupar activitat tèxtil amb la fabricació de samarretes, i la fàbrica d’ulleres SAMO, que va ocupar l’edifici a partir del 1974 i fins al tancament, al 2010.

Foto: Cedida

L’acte de presentació del nou equipament va voler recordar els origens de l’immoble, i va homenatjar diverses persones que van dotar de contingut la factoria al llarg de les diverses etapes. De fet, al vestíbul d’entrada s’han instal·lat imatges de gran format que testimonien l’activitat industrial que s’hi va fer.

Foto: Cedida

Va ser un acte que va començar i va finalitzar amb música tradicional i popular, en record del llegat del folklorista Joan Moreira, al qual es dedica el nom del nou equipament. D’esta manera, es remarca la nova activitat que acollirà l’edifici en esta nova etapa, principalment vinculada amb la cultura i l’activitat social. Un equipament per al barri de Ferreries que també vol donar servei a la resta de Tortosa gràcies a una sala polivalent amb capacitat per a 300 persones, que acollirà conferències, exposicions, trobades, actuacions musicals o teatrals, o tota mena d’esdeveniments públics.

Foto: Cedida

Durant el seu parlament, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, va recordar que poc a poc, amb les successives rehabilitacions que s’han anat fent a l’edifici d’ençà que va ser adquirit per l’Ajuntament, s’han anat adaptant espais que ja ocupen des de fa anys entitats de cultura popular com la colla de diables Lo Golafre, els Castellers de Tortosa o, més recentment, entitats com l’associació 4 més 1-Gaiters de l’Aguilot o els diables Lucifers. Ara, la recuperació de la part davantera de l’edifici, amb el nou vestíbul i la sala d’actes de gran format, “reforçarà encara més el protagonisme de la cultura a este edifici i farà que bulla encara de més activitat“, va reivindicar l’alcaldessa.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 2 =

Últimes notícies