HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catL’Espanya de Berlanga o riure per no plorar

L’Espanya de Berlanga o riure per no plorar

La Berta (21), la Clara (23) i el Marc (24) seuen en la grada esperant l’inici d’un partit de futbol entre els equips de dos localitats properes en les festes majors de la població amfitriona. Els tres són jugadors d’equips regionals.

BERTA: No sabeu la pena que em fa que, per una vegada que el futbol femení aconseguim una comesa com guanyar el Mundial, hagi sortit tota la caspa del masclisme esportiu per aigualir-nos la festa.

CLARA: I damunt per envair la intimitat d’una jugadora. Estem cansades que als camps ens cridin marimatxos i ara resulta que hi ha qui diu que va ser l’Hermoso qui el va provocar. S’ha de tenir barra! M’agradaria saber si també li hauria fet a un jugador…

MARC: Les fotos de la celebració han quedat en un segon pla, perquè el que ha interessat és ensenyar el petó i totes les conductes barroeres del Rubiales.

BERTA: Home, a este tio ja era hora que l’enxampessin amb la seua verdadera cara. Hi havia moltes veus contra ell, però poques persones s’atrevien a manifestar-ho públicament. Mira, les més valentes en fer-ho han estat, per cert, algunes jugadores d’elit.

CLARA: Jo trobo molt fort també que, amb un paper institucional, tingués una conducta com diuen tan poc decorosa. I no perquè estiguessin la reina i la princesa, sinó de cara a l’afició. Volem que el futbol femení sigue un referent per a totes les xiquetes i surt en les televisions de tot el món un energumen, que ens ha de representar, tocant-se els ous.

MARC: I hi ha qui el va disculpar de seguida. I ja no parlem de la intenció de manipular els mitjans de comunicació, emetent comunicats falsos.

CLARA: No deixa de ser una mostra més de com han funcionat i funcionen moltes institucions que tenen tan poder.

MARC: I toquen tants diners! Suposo que quan Rubiales va dir que el que li estaven fent era un assassinat social devia voler dir econòmic. No té vergonya d’usar la paraula assassinat.

CLARA: És com quan alguns polítics, quan no els agraden algunes idees, titllen qui les defensa de terrorisme. Com si no sabéssim què és el terrorisme!

Només espero que el destitueixin perquè si no és així que es preparin aquells que s’han pronunciat contra ell.

BERTA: Jo trobo molt fort tot l’espectacle que s’ha generat entorn al tema  perquè hi ha escenes molt, però molt, surrealistes.

CLARA: A què et refereixes?

BERTA: Que la mare de Rubiales es tanqués en vaga de fam a l’església i que no es pogués fer missa perquè la tenia okupada― Riu.

MARC: Mon iaio diu que això pareix l’Espanya de Berlanga. No sé què vol dir però hauré de buscar què pot significar.

CLARA: Doncs, quan ho esbrines ens ho expliques, que ara jo també tinc curiositat, però entenc que amb el que està succeint deu voler dir que fa riure per no plorar!

Marta Tena
Marta Tena
Escriptora i professora de secundària i de la URV
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 77 = 83

Últimes notícies