HomeCulturaL'espectacle musical "L'estranya malaltia de la Cinta" ja ha arribat a prop...

L’espectacle musical “L’estranya malaltia de la Cinta” ja ha arribat a prop de 6.000 escolars de les Terres de l’Ebre

Més de 600 escolars d’infantil i primària de les Terres de l’Ebre han passat aquest mes de maig per l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tortosa per gaudir de l’espectacle musical “L’estranya malaltia de la Cinta”, una proposta singular i didàctica pensada per apropar la música als nens i nenes d’entre 3 i 12 anys i mostrar-los les possibilitats sonores dels diversos instruments.

Aquest curs 2018-2019 el centre d’ensenyament musical de la Diputació a Tortosa ha dut a terme un total de 6 representacions de “L’estranya malaltia de la Cinta”, a través de les quals l’alumnat d’infantil i primària del territori ha pogut distingir les diferents famílies d’instruments, familiaritzar-se amb el vocabulari musical bàsic i cantar cançons conegudes.

El projecte va néixer fa 12 anys, quan un grup de professors del Conservatori de Tortosa va veure la necessitat d’acostar la música a les escoles de primària del territori i des d’aleshores ja han gaudit de l’espectacle un total de 6.000 alumnes de les Terres de l’Ebre. Les representacions de l’obra van a càrrec dels professors del centre i compten també amb la col·laboració d’alguns alumnes del Conservatori.

El conte explica la història de la Cinta, una princesa que va viure fa molts anys a la ciutat de Tortosa. La Cinta està molt malalta i no hi ha cap remei que la pugui curar, el seu pare, el rei, fa cridar experts d’arreu del món perquè hi trobin una solució i promet que la seva filla es casarà amb aquell que sigui capaç de guarir-la. A la història hi intervenen tots els instruments que es poden estudiar al conservatori: vent fusta, vent metall, percussió, cant, piano i corda.

“L’estranya malaltia de la Cinta” és un projecte únic i pioner ideat, realitzat i coordinat pels professors Albert Torrent, Elisa Huguet i Peregrí Portolés i durant tot aquest temps ha implicat a tota la comunitat educativa del centre.

L’any 2011 es va editar i publicar el conte de “L’estranya malaltia de la Cinta”, acompanyat de partitures i d’un CD amb les gravacions. D’aquesta primera edició se’n van fer 500 còpies, que es van repartir de forma gratuïta a tots els CEIP i IES de les comarques de l’Ebre i a tots els Conservatoris i Escoles de Música de Catalunya. Al 2012 es va presentar una segona edició del conte que es va posar a la venda al públic.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 17 = 24

Últimes notícies