HomeCulturaL’Eufònic 2018 de La Ràpita tanca cartell amb noms destacats

L’Eufònic 2018 de La Ràpita tanca cartell amb noms destacats

L’Eufònic, el festival d’arts sonores i visuals de les Terres de l’Ebre, acaba d’anunciar els darrers noms del cartell 2018. A Maotik, Melmann, AVEC, Huma, Los Ganglios, North State, Jorge Caiado, Alicia Carrera, Marion Harper o Nightcrawler, se sumen Xavi Lloses, NUS, Lawrence Rothman, Konx-om-Pax, NUS, Mariona Aupí, Playback Maracas, Linalab && !Me, STA i Betacam. El  festival comptarà, en esta edició, amb més de 50 artistes de 10 nacionalitats diferents i una gran presència femenina. Les actuacions i propostes es repartiran en 20 espais o escenaris de 6 poblacions, i hi haurà 4 instal·lacions artístiques, 6 tallers i 15 ponents dins de la jornada professional #supportvisualists. La setena edició de l’Eufònic se celebrarà del 30 d’agost al 2 de setembre però inaugurarà les instal·lacions artístiques a partir del 23 d’agost.

Eufònic és un festival al voltant de les arts sonores i visuals, amb 4 dies de durada i amb seu a Sant Carles de la Ràpita. Les seues instal·lacions artístiques s’expandiran, però, a diversos espais de les Terres de l’Ebre i de les del Sénia i arribaran a Amposta, Miravet, Tortosa, Ulldecona i Vinaròs. En el  marc d’Eufònic prendran protagonisme un cop més “les arts excepcionals en la seua més àmplia accepció” amb actuacions audiovisuals, tallers, instal·lacions en espais museístics, accions sonores, activitats per al públic familiar i concerts en espais singulars. El paisatge del Delta i del territori “és l’element vertebrador i diferencial” del festival i converteix l’Eufònic en “una experiència sonora i visual ancorada en el paisatge”.

Precisament, el paisatge sonor del Delta serà motiu de creació en les tres residències artístiques que entre juliol i agost passaran per la residència d’artistes que Lo Pati – Centre d’Art Terres de l’Ebre té a Balada. Fins al 31 de juliol s’hi va estar l’artista visual Eduardo Valderrey (Barcelona, 1963) per a investigar els conceptes d’identitat i frontera amb el riu Ebre com a font d’inspiració. Després de Valderrey serà el torn de l’agitadora cultural Alba Rihe, que s’estarà fins al 10 d’agost explorant les sonoritats de l’aigua al Delta. La tercera residència serà La Forasteria, un col·lectiu d’artistes que en la seua estada a Balada exploraran un dels temes més recurrents i mediàtics: les espècies invasores.

També tindrà lloc l’Eufònic Campus en el qual s’oferiran dos tallers amb referents en les seues respectives matèries. D’una banda el fonografista anglès Chris Watson, fundador de Cabaret Voltaire, impartirà un taller de gravacions de camp al delta de l’Ebre -les places per a este taller ja estan esgotades- i, d’altra banda, Tom Scholefield, autor de portades de discs icòniques i visualista per a artistes com Lone o Kode 9, desenvoluparà un taller de visuals en directe. A més, per tercer any, s’acollirà la jornada professional #supportvisualists adreçada a visualistes, gestors culturals i agents de les noves tecnologies audiovisuals.

El festival combina activitats d’entrada gratuïta en espais rapitencs i ampostins com el Mercat Vell o els Ullals de Baltasar. També seran d’entrada lliure els tallers i activitats familiars. Les propostes de pagament es faran a l’Església Nova, el Pavelló Firal i l’Auditori Sixto Mir de la Ràpita, així com la cloenda, que es farà al Xiringuito de la Costa.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 58 = 59

Últimes notícies