HomeSense categoriaL'Hospital de Jesús promou la teleassistència per mantenir l'estimulació a domicili dels...

L’Hospital de Jesús promou la teleassistència per mantenir l’estimulació a domicili dels usuaris del Centre de Dia i l’Hospital de Dia, tancats pel coronavirus

A l’hospital sociosanitari de Jesús, la residència té totes les visites de familiars restringides, ja que els pacients són persones d’alt risc davant el covid-19, però els equips d’atenció utilitzen les xarxes socials per difondre fotografies dels ingressats fent activitats, per tranquil·litzar les famílies. Només estan permeses les visites a malalts que reben cures pal·liatives: en este cas els familiars només poden entrar amb una autorització facultativa. El Centre de Dia s’ha tancat i els familiars dels pacients neurodegeneratius reben trucades i videoconferències diàries dels treballadors que també els donen indicacions per garantir-ne l’atenció continuada. Esta nova rutina assistencial es complementa amb un projecte impulsat pel Servei d’Educació Social del centre jesusenc, que ha apostat per la teleassistència per mantenir l’estimulació cognitiva a domicili durant la crisi del covid-19. Una seixantena de persones usuàries del centre i de l’hospital de dia, que ara estan físicament tancats, participen en aquest projecte. El contacte virtual amb les educadores socials té com a objectiu continuar alimentant l’activitat, les relacions humanes, la creativitat i facilitar moments d’evasió davant la tensió generada per la crisi del coronavirus.

D’altra banda, l’Ajuntament de Tortosa ha posat a treballar equips de guàrdia dels serveis socials, les 24 hores, per assistir les persones més vulnerables i que requereixen ajuda, sobretot aquelles que viuen soles. La Casa d’Acollida està tancada, però el menjador social manté els servei. Això sí, els usuaris s’emporten el menjar amb carmanyoles.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

44 + = 48

Últimes notícies