HomeSalutLa Clínica Terres de l'Ebre de Tortosa queda sense hospitalitzacions i posa...

La Clínica Terres de l’Ebre de Tortosa queda sense hospitalitzacions i posa els seus 33 llits a disposició de la Regió Sanitària pel coronavirus

La Clínica Terres de l’Ebre de Tortosa ha anat reduint el nombre de pacients hospitalitzats, en haver estat donats d’alta i haver-se reduït dràsticament l’activitat sanitària del centre -s’hi mantenen les urgències i les visites urgents- per a posar-se a disposició de les necessitats de la Regió Sanitària en plena crisi pel coronavirus. Així, l’hospital gestionat per l’Ajuntament de Tortosa, segons ha explicat l’alcaldessa Meritxell Roigé este migdia, és a punt de donar d’alta l’últim hospitalitzat i aleshores tindrà els seus 33 llits disponibles perquè s’hi puguen ingressar infectats de coronavirus que no requerisquen cures intensives. També l’Hospital de la Santa Creu de Jesús s’ha preparat per donar suport hospitalari si la situació pandèmica del covid-19 s’agreuja al territori: segons ha explicat l’alcaldessa, se cediran professionals perquè hi hagi les màximes condicions d’assistència on es necessiten. Als dos centres s’han establert torns de personal sanitari perquè s’eviti al màxim el contacte entre equips i garantir que durant els moments pitjors de la crisi no haja una majoria de treballadors infectats.

A l’hospital sociosanitari de Jesús, la residència té totes les visites de familiars restringides, ja que els pacients són persones d’alt risc davant el covid-19, però els equips d’atenció utilitzen les xarxes socials per difondre fotografies dels ingressats fent activitats, per tranquil·litzar les famílies. Només estan permeses les visites a malalts que reben cures pal·liatives: en este cas els familiars només poden entrar amb una autorització facultativa. El Centre de Dia s’ha tancat i els familiars dels pacients neurodegeneratius reben trucades i videoconferències diàries dels treballadors que també els donen indicacions per garantir-ne l’atenció continuada, segons ha revelat Roigé. Esta nova rutina es complementa amb un projecte impulsat pel Servei d’Educació Social del centre jesusenc, que ha apostat per la teleassistència per mantenir l’estimulació cognitiva a domicili durant la crisi del covid-19. Una seixantena de persones usuàries del centre i de l’hospital de dia, que ara estan físicament tancats, participen en aquest projecte. El contacte virtual amb les educadores socials té com a objectiu continuar alimentant l’activitat, les relacions humanes, la creativitat i facilitar moments d’evasió davant la tensió generada per la crisi del coronavirus.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 4 = 10

Últimes notícies