HomeSalutL'Hospital Verge de la Cinta desprograma activitat quirúrgica per la pressió de...

L’Hospital Verge de la Cinta desprograma activitat quirúrgica per la pressió de la covid

Segons informa el Departament de Salut de la Generalitat davant l’augment de casos de Covid-19 i amb la previsió que els ingressos hospitalaris seguisquen la mateixa línia, s’han començat a prendre mesures per tal d’alliberar llits d’hospitalització i professionals que donen suport a l’atenció als pacients crítics en aplicació al pla de contingència.

Un dels objectius és preservar la màxima activitat quirúrgica per tal de disminuir pacients en llista d’espera per prioritat temporal i clínica i aprofitar tots els quiròfans i professionals dels quals es disposa a la Regió Sanitària de Terres de l’Ebre.

Per tal de disposar de més llits a l’UCI, l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta desprogramarà activitat de quiròfan no urgent i de diferents especialitats amb l’objectiu d’incrementar professionals a l’UCI. Esta activitat quirúrgica l’assumiran, en la mesura de les possibilitats, la Clínica Terres de l’Ebre, l’Hospital Comarcal d’Amposta i l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre.

La situació d’ingressats per Covid-19 a la Regió Sanitària de Terres de l’Ebre continua augmentant. L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta té actualment 23 persones ingressades a UCI, 14 de les quals amb diagnòstic de Covid-19, i 29 ingressats a planta. L’Hospital Comarcal d’Amposta té 6 pacients covid-19, l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre 1 pacient Covid-19 i l’Hospital de la Santa Creu té en el dia d’avui 14 pacientd covid-19.

Mar Lleixà, gerent de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre, ha destacat que “la pressió assistencial als hospitals de l’Ebre comença a ser crítica, en especial a l’UCI de l’Hospital de referència, el Verge de la Cinta, per la qual cosa és més important que mai intentar frenar la corba de contagis extremant les mesures de seguretat i prevenció”. Respecte a l’activitat dels centres sanitaris, Lleixà ha volgut “agrair i destacar la implicació de tot el personal per atendre els pacients en unes condicions tan difícils”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 5 =

Últimes notícies