HomeSalutL’HTVC posa en funcionament el Laboratori de Planificació Quirúrgica 3D

L’HTVC posa en funcionament el Laboratori de Planificació Quirúrgica 3D

L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta va posar en funcionament el projecte del Laboratori de Planificació Quirúrgica 3D del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia.

Este projecte neix de la inquietud dels professionals mèdics de l’ICS Ebre per a millorar l’atenció quirúrgica de la població de les Terres de l’Ebre. Per una banda, es pretén optimitzar els temps quirúrgics, la precisió en les intervencions, i per l’altra, facilitar la comunicació entre els professionals, així com, la comprensió de les patologies per part del pacient.

El projecte liderat pel traumatòleg José M. Molina, i Èric Barreda, bioenginyer amb formació i experiència en la segmentació i impressió 3D, disposa d’un espai propi a la segona planta del centre mèdic.

En un primer període de consolidació, el projecte se centrarà, en les parts dures que corresponen al sistema musculoesquelètic, però la intenció del laboratori és que es faça extensible a la resta d’especialitats mèdiques i quirúrgiques de l’hospital, pels múltiples avantatges que esta innovació pot oferir.

Des de la posada en marxa del projecte, farà dos mesos, s’han realitzat diferents casos d’èxit per part del Servei de Traumatologia demostrant-se els beneficis que aportarà l’adquisició d’aquest nou laboratori 3D per als pacients de les Terres de l’Ebre.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 78 = 88

Últimes notícies