HomePolíticaL’impost nuclear podrà finançar les millores als polígons industrials de la Ribera...

L’impost nuclear podrà finançar les millores als polígons industrials de la Ribera d’Ebre

La millora de la competitivitat dels polígons industrials de la Ribera d’Ebre serà una de les línies estratègiques per a aconseguir diversificar l’economia de la comarca. La Generalitat treballa ja en un pla d’inversions per a augmentar la competitivitat de les àrees nuclears abans del tancament de les centrals, i també en l’elaboració del reglament que ha de gestionar l’arribada de 24 milions d’euros anuals provinents del fons nuclear. Este dijous s’ha presentat el primer esborrany del reglament als alcaldes de les àrees nuclears.
La Generalitat ja ha aprovat la creació del nou impost a les centrals nuclears, que recaptarà 60 milions d’euros cada any, una cinquena part dels quals -12 milions d’euros anuals- es destinaran a polítiques de diversificació de les àrees nuclears. L’objectiu és previndre el sotrac econòmic que pot suposar el tancament de les plantes que, actualment, ocupen més de 2500 persones entre Ascó i Vandellòs.

Les dos àrees nuclears catalanes rebran
12 milions d’euros anuals

Ara, el Departament d’Empresa i Ocupació està elaborant una pla d’inversions per a assenyalar les línies mestres que han de tenir les polítiques de desenvolupament econòmic dels propers anys al territori. Una d’estes serà la millora de la competitivitat dels polígons industrials, tal com ha avançar el diputat d’ERC i principal impulsor de l’impost nuclear, Lluís Salvadó, en declaracions a Ràdio Ebre – Cadena SER. “Veiem com el polígon industrial del Molló no té cap implantació industrial privada, i s’ha de garantir que puga ser atractiu per a les empreses”, ha destacat Salvadó. “També cal dotar de serveis altres polígons perquè siguen més competitius, com és el cas de Flix”, ha afegit, en referència a la demanda del municipi de dotar el polígon químic amb subministrament de gas natural per augmentar les seues possibilitats d’acollir noves inversions.

Durant este any, la Generalitat, però, haurà d’aprovar un reglament que regule estos fons nuclears de 12 milions d’euros i que establirà quines administracions i organismes se’n podran beneficiar, com s’hauran de presentar els projectes que opten a rebre finançament i quines institucions en decidiran la destinació final. Dijous a la tarda, en horari de tancament d’este setmanari, hi havia una reunió programada a Tarragona entre diversos càrrecs de la Generalitat i els alcaldes de les àrees nuclears d’Ascó i Vandellòs per a donar a conèixer alguns detalls del reglament que regular el fons.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 31 = 39

Últimes notícies