HomeTerres de l'EbreL'Institut Català de les Dones inicia una campanya per sensibilitzar contra el...

L’Institut Català de les Dones inicia una campanya per sensibilitzar contra el masclisme i erradicar-lo

TERRES DE L’EBRE // L’Institut Català de les Dones, òrgan del departament de la Presidència, endega avui una campanya de sensibilització que consisteix en fer visible en les papereres públiques el lema “Diposita aquí el teu masclisme”. La iniciativa, que compta amb la col·laboració i complicitat dels consistoris, té per objectiu sensibilitzar contra el masclisme.

Laura Martínez, presidenta de l’Institut Català de les Dones, ha declarat que “reconèixer el masclisme i desmuntar-lo llençant-lo simbòlicament a les papereres és important perquè no podem lluitar contra una ideologia si no és reconeguda”.

Martínez ha destacat que “podem saber si som masclistes si diem ‘jo no sóc masclista, però…’ Darrera d’aquest ‘però’ moltes vegades hi ha un argument nascut del patriarcat i masclista, la justificació d’algun privilegi al qual no volem renunciar o algun estereotip que no estem pensant en canviar”.

La presidenta de l’ICD ha subratllat que “cal parlar-ne i reconèixer aquesta realitat per a poder eliminar la desigualtat social que genera. Per a aconseguir la igualtat efectiva i no provocar una doble discriminació, s’ha de desemmascarar les desigualtats socials, polítiques, econòmiques i jurídiques que pateixen les dones”.

Finalment, Laura Martínez també ha volgut posar de relleu que “hem de tenir clar que ‘el contrari del masclisme no és el feminisme’, una frase que encara se sent massa cops, i campanyes com aquesta ajudaran a que se’n parli i es conegui millor el significat d’aquests dos termes que en cap cas son antònims. Cal deixar clar que el feminisme en cap cas pretén situar un gènere pel damunt de l’altre, sinó que vol la igualtat efectiva”.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 2 =

Últimes notícies