HomeTerres de l'EbreL'Institut Català de les Dones reforça l'assistència i protecció a les dones...

L’Institut Català de les Dones reforça l’assistència i protecció a les dones que pateixen violències masclistes en municipis de menys de 20 mil habitants

TERRES DE L’EBRE // L’Institut Català de les Dones, adscrit al departament de Presidència, ha obert una nova ordre de subvencions adreçada a reforçar la lluita contra les violències masclistes que duen a terme els municipis de menys de 20 mil habitants i garantir l’atenció i la protecció a les dones de tot el territori en aquesta situació.

Dotada amb 700 mil €, la nova subvenció s’adreça a projectes per a l’assistència i protecció de dones que han patit o pateixen violències masclistes i els seus fills i filles, i també per a projectes comunitaris de sensibilització i prevenció d’aquesta problemàtica estructural. Els fons formen part del pacte d’estat contra la violència masclista.

Aquesta xifra, sumada a l’import que es destina cada any als ens locals de més de 20 mil €, i que ha vist incrementada enguany la seua dotació amb 2M€, suposa una inversió total de 5.785.500 € i un increment del 93,5% del pressupost destinat als ens locals per a la lluita contra les violències masclistes i per avançar en la igualtat efectiva de dones i homes.

L’increment vol donar resposta al moment de crisi econòmica causada per la pandèmia de la Covid-19 i la necessitat de reforçar l’acompanyament i l’atenció a les dones que pateixen violències masclistes i que en el moment actual han de superar reptes en un context més complex.

Amb esta iniciativa, l’ICD reforça el paper dels municipis i consells comarcals com a institucions clau per articular l’abordatge contra les violències masclistes i garantir l’atenció a totes les dones.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 6 = 12

Últimes notícies