HomeEducacióL’Institut Cristòfol Despuig de Tortosa recapta 4.000 € perquè xiquetes de l’Índia...

L’Institut Cristòfol Despuig de Tortosa recapta 4.000 € perquè xiquetes de l’Índia tinguen bicicletes per a poder anar a l’escola

Sota el lema de Pedalem totes juntes, l’alumnat de 1r d’ESO de l’Institut Cristòfol Despuig va dur a terme durant el primer trimestre de l’any passat una iniciativa solidària que tenia com a objectiu aconseguir 110 bicicletes perquè xiquetes de zones rurals del sud de l’Índia puguen anar a l’institut i no abandonen els estudis. Per a aconseguir este objectiu, els estudiants van dur a terme diverses iniciatives:

Una d’estes va ser la venda d’una bossa solidària dissenyada per ells mateixos, amb una bicicleta amb dos rodes que són mandales i amb el lema ‘Pedalem totes juntes’, també ideat pels alumnes.

Una altra iniciativa va ser la realització d’una rifa, per a la qual els alumnes demanessen la col·laboració d’empreses i comerços de la ciutat. Els alumnes també van preparar un acte solidari en el marc de la celebració del desè aniversari de l’Institut Despuig, el passat 24 d’abril.

Els alumnes del Cristòfol Despuig van escollir este repte entre tres propostes de la Fundació Vicente Ferrer.  Cal tenir en compte que a les zones rurals de l’Índia, pràcticament el cent per cent de les nenes està escolaritzada en educació primària, però esta dada descendix fins a un 80 per cent a l’etapa de secundària. “Les famílies preferixen apartar-les dels perills que comporten els trajectes cap a l’escola i opten perquè es queden a casa fins que es casen”, comenten des de l’ONG. Segons el director del centre, Josep Ramon Subirats: “Els nostres objectius generals eren promoure la coeducació i la promoció de valors i models igualitaris. I visibilitzar les dones i el llenguatge no sexista”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 51 = 60

Últimes notícies