HomeCulturaLo Patí acull la presentació del Cens d’Artistes de Catalunya i el...

Lo Patí acull la presentació del Cens d’Artistes de Catalunya i el cicle OUT·SIDE 21: “UNA”

Lo Pati – Centre d’Art de les Terres de l’Ebre acollirà el dissabte 23 d’octubre, la presentació del Cens d’Artistes de Catalunya que impulsen el Departament de Cultura i el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), una eina que ha de servir per a fer una radiografia de la creació artística del país. En acabar la presentació es donarà tret de sortida al cicle de músiques inusuals OUT·SIDE 21: “UNA” que es duu a terme en diversos centres d’art contemporani catalans.

L’acte de presentació del Cens d’Artistes de Catalunya a les Terres de l’Ebre, s’iniciarà a les 18:00 h amb l’obertura a càrrec d’Aida Boix, directora de Lo Pati – Centre d’Art de les Terres de l’Ebre, en la qual participaran Manuel Guerrero, coordinador del Cens des del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i Margarida Troguet, vicepresidenta del CoNCA. A continuació es representaran les intervencions artístiques “En suspensió” de Mireia C.

Saladrigues i “Art in Artis” d’Anna Hierro. La primera, una conferència performativa que, arran de les partícules de pols que afloren de la trencadissa d’una escultura renaixentista, exposa la dificultat de captar alguns infinitesimals elements igual que succeeix amb aquestes petites unitats de matèria en suspensió. La segona és una peça que versa sobre l’origen etimològic de la paraula artista a través dels moviments i gestos de ballarina i intèrpret tortosina.

Seguidament començarà un debat en el qual els participants de l’acte, Manuel Guerrero, Margarida Troguet, Aida Boix i les artistes Mireia C. Saladrigues, Anna Hierro i Jaume Vidal, parlaran sobre el Cens d’Artistes de Catalunya i la professionalització dels artistes a les Terres de l’Ebre. Hi haurà també un torn obert per contestar dubtes i suggeriments dels assistents. La jornada continuarà amb el concert del cicle de noves músiques OUT·SIDE 21: “UNA”, concretament Trilogie für zwei Flügel Syntagma Piano Duo + Phonos, de la compositora alemanya Brigitta Muntendorf, un concert de 50 minuts per a dos pianos, electrònica en viu i cinta, que serà interpretat pels Syntagma Piano Duo en col·laboració amb la fundació Phonos.

Lo Pati – Centre d’Art de les Terres de l’Ebre, ja fa cinc anys que programa este cicle de música experimental i sensible als nous llenguatges contemporanis creat sota la direcció del compositor Luis Codera Puzo junt amb Santa Mònica, el centre d’Art Tecla Sala d’Hospitalet, Phonos i l’ESMuC.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 25 = 27

Últimes notícies