HomeSense categoriaL'OMS recomana portar mascareta a les trobades de Nadal amb família i...

L’OMS recomana portar mascareta a les trobades de Nadal amb família i amics “encara que pugui semblar estrany”

TERRES DE L’EBRE // L’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana portar mascareta a les trobades de Nadal amb família i amics “encara que pugui semblar estrany”. En un document amb recomanacions per als països europeus, l’OMS avisa que les trobades en espais interiors, encara que siguin amb poca gent, “poden ser especialment arriscades” i recomana fer-les a l’exterior, amb mascareta i distància física. Si els àpats es fan dins de casa, cal un grup petit de gent i “bona ventilació”. Segons l’OMS, l’ús de la mascareta i la distància social amb amics i família “contribueix significativament a garantir que tothom està protegit”. L’OMS insta els estats a “posposar, limitar o cancel·lar” actes on es pugui aplegar gent, i avisa del risc als ressorts d’esquí.

L’OMS avisa que la transmissió de coronavirus arreu d’Europa “continua sent generalitzada i intensa” i considera que hi ha un “risc elevat” de rebrots durant les primeres setmanes i mesos del 2021.

L’organització assegura que els ressorts d’esquí europeus van tenir un “rol significatiu” en la dispersió de la pandèmia l’any passat i que “les trobades socials van ser clau en el rebrot de l’estiu”.

En concret, l’OMS diu que esquiar en sí no és perillós, però sí que ho pot resultar estar en espais “plens de gent” a la muntanya, com els ressorts hotelers, bars o restaurants propers a les pistes.

“L’OMS recomana als països que considerin amb cautela adaptar les activitats estacionals per evitar la possibilitat d’aglomeracions, especialment en espais tancats, també durant els viatges”, indica l’organisme.

Així, s’insta a revisar actes esportius o religiosos típics del Nadal per avaluar-ne bé els riscos, i evitar aglomeracions que poden empènyer a l’alça els contactes. A més, l’OMS demana “prendre mesures per descongestionar el transport públic i ‘hubs’ de comunicació”.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 3 =

Últimes notícies