HomeCulturaTortosa programa tres representacions gratuïtes de l'espectacle 'Recordant Hanukkà' per dissabte

Tortosa programa tres representacions gratuïtes de l’espectacle ‘Recordant Hanukkà’ per dissabte

La Festa de les Llums, coneguda per la tradició jueva com Hanukkà, és un dels moments més importants del calendari de la cultura jueva arreu del món. Evoca un episodi històric rellevant, al voltant del qual cada any s’organitzen diferents celebracions familiars de retrobament entre aquells que professen la religió. D’uns anys ençà, Tortosa organitza una representació que evoca esta tradició. És una manera de posar en valor el llegat patrimonial i la rellevància històrica que va suposar la presència de la comunitat jueva a la ciutat, documentada a partir del segle VI.

L’espectacle s’anomena ‘Recordant Hanukkà, la Festa de les Llums’, i té com a protagonista el personatge de Blanca, la Jueva de Tortosa. Enguany tindrà lloc la sèptima edició. En este cas, però, la situació de pandèmia fa que l’espectacle s’haja de centrar per complet al recinte del Museu de Tortosa i no puga dur a terme la visita guiada pel call. La representació comptarà amb tres passis, a les 18 h, a les 19 h i a les 20 h, amb capacitat limitada per complir la normativa que comporta la covid-19. Les entrades són gratuïtes i cal reservar-les prèviament.

L’espectacle té com a punt de partida la troballa en unes excavacions arqueològiques a Tortosa, l’any 2000, d’un fragment d’una menorà, el canelobre jueu de nou braços que es fa servir durant la festivitat, també conegut com a hanukkiyà.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

11 + = 21

Últimes notícies