La Mobile Week seguirà a la Ribera d’Ebre per segon any, tot i la cancel·lació del Mobile World Congress a Barcelona. La comarca és l’única subseu ebrenca d’esta iniciativa i acollirà tallers i conferències sobre l’ús de tecnologia en mans de la ciutadania entre el 19 i el 21 de febrer.
La seu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre serà la seu principal d’activitats en esta edició, que compta amb la col·laboració de tots els municipis de la comarca, i porta per lema Tecnologia per a la ciutadania.
En el cas de la Ribera d’Ebre s’abordaran temes com el 5G rural, la innovació didàctica de les eines digitals a l’escola o les competències digitals a la Formació Professional. També s’oferiran tallers i conferències sobre les dades obertes a l’administració local, la carta catalana de drets i responsabilitats digitals, els usos Viquipèdia a la Ribera d’Ebre,
l’ús correcte de la tauleta en família, la cultura digital o la fibra òptica en petits municipis, entre altres punts d’anàlisi.
El gran objectiu de les jornades és estendre al conjunt de la ciutadania el debat sobre la revolució digital. A més, també es farà una visita guiada especial amb empreses del sector digital de les Terres de l’Ebre a la fira de les empreses emergents For years from now (4Y4N) gràcies al suport de l’organització del Mobile World Congress. Amb esta activitat es pretén incidir en la innovació i estimular sinergies amb el sector digital global.
En la Mobile Week Catalunya 2020 hi participaran sis municipis de la demarcació de Barcelona; dos de la Catalunya Central; tres de les comarques gironines; un del Camp de Tarragona, un de Ponent i les comarques de l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà, que s’hi han presentat conjuntament. De les Terres de l’Ebre només hi serà present la Ribera d’Ebre. Totes estes seus han estat seleccionades d’entre totes les candidatures que ha valorat equip de la Mobile World Capital i responsables de la Generalitat.
De la proposta de la Ribera d’Ebre n’han destacat el seu lideratge en la innovació digital, en l’administració electrònica i el coworking rural, així com la innovació social digital en diferents àmbits.
La comarca de la Ribera d’Ebre ha estat pionera en l’activació d’una xarxa de coworking rural, el Cowocat, que té com a objectiu la cooperació entre treballadors de les zones rurals catalanes. A banda d’això, a més, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre està treballant per a convertir la nau que té al polígon industrial del Molló -entre Tivissa i Móra la Nova- en un taller 5G, que puga ser atractiu per a les empreses de noves tecnologies, robòtica i programació informàtica