HomePolíticaMarta Rovira reivindica el projecte transformador del municipalisme republicà als pobles i...

Marta Rovira reivindica el projecte transformador del municipalisme republicà als pobles i ciutats del país

Cinc caps de llista de la Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana a les eleccions municipals s’han desplaçat a Ginebra per reunir-se amb la secretària general del partit, Marta Rovira. La trobada amb Xavier Faura (Tortosa), Adam Tomàs (Amposta), Joan Roig (Alcanar), Joan Alginet (Deltebre) i Victòria Almini (la Sénia) ha servit per preparar les eleccions municipals vinents i prendre el pols de la situació. Els candidats ebrencs han anat acompanyats també de candidats republicans del Camp de Tarragona.

Rovira ha assegurat que el projecte local dels republicans té en compte tant la realitat de les grans ciutats com la dels pobles petits i que treballen per garantir una bona qualitat de vida a tots els ciutadans, independentment d’on visquin.

La dirigent ha assenyalat alguns dels reptes de futur que encaren les Terres de l’Ebre, com la promoció de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre, la reindustrialització; que viu un moment de canvi de model, que s’accelerarà amb el tancament de les centrals nuclears, o la protecció del delta de l’Ebre, tot lloant l’acció d’Esquerra Republicana amb l’Esratègia Delta.

Un altre repte important que ha apuntat és la necessitat de combatre al despoblament de les àrees rurals d’interior, tot reclamant que aquestes poblacions mantinguin una identitat pròpia, i que es treballi perquè els joves hi vegin oportunitats i hi tinguin els mateixos serveis que a les ciutats.

La secretària general ha destacat dos aspectes que els republicans tenen en consideració a l’hora de confeccionar les llistes electorals municipals. En primer lloc, la feminització. En aquest sentit, ha remarcat que a ERC gairebé un 40% de les candidatures són encapçalades per dones. I segon, que les llistes republicanes representin la diversitat existent a la societat catalana, amb perfils de candidats diferents entre si.

Tot seguit els diferents candidats han intervingut per fer referència al projecte municipal.

Adam Tomàs, candidat a l’alcaldia d’Amposta, ha manifestat que “volem estar a les administracions locals per transformar. A Amposta el nostre principal objectiu és la transformació econòmica i social amb polítiques d’habitatge, de turisme, amb el riu i tenint al centre de les nostres actuacions a les persones”.

Xavier Faura candidat a l’alcaldia de Tortosa, ha destacat que “necessitem un canvi després de 16 anys de govern dels mateixos, ara cal un govern amb valors republicans. Treballem per la cohesió, fer una ciutat més amable i recuperar la il·lusió”.

Victòria Almuni, candidata a l’alcaldia de la Sénia, ha fet una crida a  “renovar la gestió municipal perquè l’actual projecte està esgotat. Per això presentarem un projecte engrescador de mirada transversal, amb un grup de veïns i veïnes que representa el dinamisme i la diversitat del poble”.

Joan Roig, alcaldable d’Alcanar, ha recordat que “som un poble resilient que ha aconseguit convertir les adversitats en accions i impactes positius. Hem passat de l’Alcanar en blanc i negre, de la corrupció i la crispació política; a un Alcanar en color, d’oportunitats i de canvis”.

Joan Alginet, candidat a l’alcaldia de Deltebre, ha deixat clar que “pensem en la gent gran i els joves. Per això el nostre projecte posarà l’accent en les persones i les entitats, situant-les al centre de la vida del poble i amb el suport de totes les administracions impulsarem projectes importants“.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 1 =

Últimes notícies