HomeEconomiaLa Generalitat invertirà a l’Ebre 309 euros per habitant, un 23 %...

La Generalitat invertirà a l’Ebre 309 euros per habitant, un 23 % més que en l’anterior pressupost

L’ampliació de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, amb 18,97 milions d’euros, és la partida més destacada de la relació d’inversions a les Terres de l’Ebre incloses en el projecte de pressupostos de la Generalitat per al 2023.

Els comptes presentats preveuen una inversió de 49,8 milions, més 3,4 milions de transferències de capital i 3,2 milions provinent del romanent per a infraestructures. En total, 56,4 milions d’euros, un 23 % més que en l’exercici anterior, segons la Delegació del Govern. La inversió anual per habitant puja fins als 309 euros.

Més enllà de l’ampliació de l’actual hospital, que al mateix temps ha de ser compatible amb l’inici del projecte per a construir un nou centre -s’hi preveu mig milió d’euros per a redactar-ne el Pla funcional-, les altres grans partides dels pressupostos són els 6 milions d’euros per a mesures de protecció del delta de l’Ebre i els més de 5 milions d’euros consignats per a les obres del canal Xerta-Sénia, comptant la primera fase del desplegament del regadiu fins a les finques, per tal que les primeres ja puguen regar durant el 2024, i el revestiment de l’avantcanal.

La Secretaria d’Agenda Rural també ha consignat 300.000 euros per a l’ampliació de la xarxa de regadiu de la Comunitat de Regants de Vingalis de Flix cap a la serra del Rovelló.

A més a més de les importants inversions compromeses amb les depurades de Tivissa i Tivenys, l’ACA preveu també construir la depuradora de Riba-roja d’Ebre, a la qual es destinen 583.000 euros.

La restauració del castell de Miravet acumula quatre partides que superen el milió d’euros. Principalment, es tracta de la restauració del bastió del Migdia -amb 475.000- i les cavallerisses -amb 418.000-, a càrrec de l’Incasòl. Per la seua banda, la consolidació i rehabilitació del Poble Vell de Corbera d’Ebre tindrà només 282.000 euros.

En matèria de carreteres, destaquen la millora de la connectivitat terrestre i permeabilització de l’AP-7 i la C-101 entre Ulldecona i Freginals, amb 720.000 euros; els 427.000 euros per a millorar la seguretat viària de les carreteres TV-3408 i TV-3406, a la Ràpita, i l’estabilització de terraplens de la C-12 a Garcia, amb 423.000 euros.

Altres inversions que es poden destacar [més enllà de les que figuren al gràfic] són la construcció de l’aula de natura del Mas de Barberans, amb 471.000 euros; treballs silvícoles per a la prevenció d’incendis al Perelló, amb 264.000 euros; la restauració de l’activitat extractiva a la Torre del Moro d’Alcanar, amb 188.000 euros; equipament per al tanatori de Jesús (220.000 euros), així com millores als instituts de Camarles (192.000 euros), Ramon Berenguer IV d’Amposta (145.000 euros) i Montsià (102.000 euros).

 

Esmena a la totalitat de Junts per Catalunya

Els pressupostos tenen via lliure amb l’acord al qual van arribar la setmana passada el Govern i el PSC, amb el suport dels comuns ja garantit prèviament. Junts, en canvi, ja ha dit que hi votarà en contra. La formació liderada per Jordi Turull i Laura Borràs ha anunciat que registrarà una esmena a la totalitat als pressupostos.

Sostenen que no són bons per a Catalunya i vehiculen el seu vot negatiu com una reprovació al Govern de Pere Aragonès, que consideren que no ha fet cap esforç per mantenir la majoria independentista que el va investir. Segons Junts, Aragonès “ha triat la confortabilitat autonòmica”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 2 =

Últimes notícies