HomeSocietatMatilde Villarroya fa valer el nou model d’Expoebre i diu que s’alinea...

Matilde Villarroya fa valer el nou model d’Expoebre i diu que s’alinea amb el que demana la Unió Europea

La Secretària d’Afers Econòmics i Fons Europeus de la Generalitat de Catalunya, la tortosina Matilde Villarroya, inaugurava ahir la 76a edició de la fira Expoebre.

Villarroya ha valorat la tornada, amb forces renovades, de la fira de referència al territori, després de l’aturada obligada de dos anys per la pandèmia. En este sentit, ha tingut paraules de reconeixement per a l’Ajuntament de Tortosa i també per als expositors, ja que “gràcies al seu esforç, ganes i convenciment, fan que Expoebre continue sent avui un dels millors aparadors per als seus productes i serveis”.

 

Sectors emergents

Referent a l’històric debat sobre el model de fira d’Expoebre, ha afirmat que esta discussió ha quedat superada. “La fira canvia perquè el model econòmic està en canvi permanent. El pes del sector primari, fa unes dècades, era molt important. I Expoebre n’era un reflex. Continua sent-ho, però en paral·lel han irromput altres models de negoci, que han demanat fer-se un lloc en esta fira. I l’Ajuntament de Tortosa ha sabut veure-ho i avançar-s’hi.”

En este sentit, Matilde Villarroya, ha volgut fer notar la presència d’emprenedors vinculats a sectors emergents com la robòtica, la intel·ligència artificial o les energies renovables.

 

Un model resilient i just

En este punt, la responsable del govern en la gestió dels fons europeus, ha vinculat l’aposta del Govern tortosí i Fira Tortosa amb les línies de treball del Govern de la Generalitat i de la Unió Europea. “Tenim el repte de construir una societat més digital, verda, resilient i justa”. Estos quatre conceptes són “els que definixen el futur que volem construir. Es tracta de canviar rutines i marcs mentals si no volem quedar-nos despenjats. I això -ha afegit Villarroya- val per al conjunt d’Europa, per a Catalunya i també per a les Terres de l’Ebre.”

La secretària d’Afers Econòmics ha dit que cal “identificar noves oportunitats, participar de les noves realitats que s’estan produint en els sistemes de producció i de consum, i apostar pels productes i serveis que ens singularitzen com a territori, tot promovent nova indústria de base digital i tecnològica.”

Segons la seua opinió, “hem d’impulsar-ho partint d’un model de desenvolupament sostenible que aspire a transformar la nostra societat sense dixar ningú fora”. “En este nou model no encaixaria l’Expoebre de fa vint o trenta anys, però sí, l’actual. Veiem noves generacions d’emprenedors que valoren poder tornar a la seua terra, l’Ebre, sense renunciar a allò que millor saben fer”, ha conclòs Villarroya.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 23 = 26

Últimes notícies