HomeSocietatAlcanar ha organitzat el primer taller 'Afectivitat, sexualitat i menstruació saludables'

Alcanar ha organitzat el primer taller ‘Afectivitat, sexualitat i menstruació saludables’

L’Ajuntament d’Alcanar, amb la col·laboració de l’Institut Sòl de Riu, ha organitzat el taller “Afectivitat, sexualitat i menstruació saludables”, destinat a l’alumnat de l’Institut Sòl de Riu. Els 14 tallers, destinats a l’alumnat de 1r, 2, 3r i 4t d’ESO han tingut lloc aquesta setmana. Meritxell Ulldemolins, regidora de Joventut, explica que “tal com indica el Pla Local de Joventut de l’Ajuntament d’Alcanar, és molt necessari dotar d’eines al jovent sobre aquesta i altres necessitats detectades. En aquest cas, el fet de poder treballar-ho amb tots els actors implicats ens ha permès portar aquesta formació a l’institut, on es troben un gran nombre de joves”. 

En els  tallers, fets a càrrec de l’entitat Oud0ca, s’ha proporcionat informació sobre la menstruació i la sexualitat de manera natural i entretinguda. Al centre vam detectar necessitats des d’edats molt primerenques, i per això vam pensar que una entitat especialitzada portés a terme els tallers. El mateix alumnat ho havia sol·licitat, incloent-hi temes com l’anticoncepció i la relació de parella no violenta”, explica Lidón Altaba, coordinadora pedagògica IES Sòl-de-Riu.

A través de la interacció amb diverses dinàmiques, s’han resolt dubtes i inquietuds sobre  les relacions sexo afectives, alhora que s’han compartit recursos i  experiències. Per tant, s’ha indagat sobre els cossos i les sexualitats i les diferents formes de relacionar-se amb un mateix i amb els altres. Amb l’alumnat de 1r d’ESO també s’ha parlat sobre allò que succeeix a les dones quan arriba la menstruació i també què passa quan aquesta no arriba. Lila Arsuaga, cofundadora del projecte OudOca explica que “A partir dels 9 anys els xiquets i xiquetes s’aproximen a la seua etapa sexual i també apareixen molts dubtes. Es troben en una època de creixement i incertesa i, per això, entre el jovent hi ha molta desinformació i desconeixement. Nosaltres busquem donar-los aquesta informació a través de dinàmiques i recursos perquè després puguen seguir preguntat i aprentent”. 

Una vegada finalitzats els tallers, caldrà analitzar l’impacte positiu que han tingut en el jovent per a seguir desenvolupant accions formatives d’aquestes característiques de forma coordinada entre el consistori i l’institut. “En qualsevol cas, pensem que és important finançar un taller d’aquestes característiques perquè és imprescindible treballar la diversitat sexual i la pròpia acceptació i autopercepció i autocura,” conclou la regidora.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 39 = 46

Últimes notícies