HomeEsportsMedalla de bronze de Llorenç Sales en els 1.500 metres del Campionat...

Medalla de bronze de Llorenç Sales en els 1.500 metres del Campionat d’Espanya de Pista Coberta

TERRES DE L’EBRE // Llorenç Sales (UA Montsià) ha tornat a pujar a podi en un Campionat d’Espanya de pista coberta, penjant-se la medalla de bronze en la prova dels 1.500 metres, però haurà d’esperar per veure si finalment formarà part de la selecció espanyola que acudirà amb tres components en la prova dels pròxims Campionats d’Europa que es disputaran del 4 al 7 de març a la ciutat de Torun a Polònia.

El burgalès Jesús Gómez (CD Nike Running), i el granadí Ignacio Fontes (CD Nike Running), tenen la seva presència assegurada, i faltarà un tercer component, que decidirà el tècnic José Peiró, segurament entre Sales i Abderahman El Khayami (Playas de Castellón), els dos en possessió de la marca mínima per acudir.
L’atleta de la Galera ha aconseguit la medalla de bronze en una cursa força accidentada, que va transcórrer de forma lenta, amb el grup compacte liderat per Sergio Paniagua (CAPEX) i Ignacio Fontes, pendents de les hostilitats que haurien de produir-se en el tram final. Quan el grup intentava posicionar-se de la millor manera per afrontar la part decisiva, es va produir un contacte involuntari entre Ignacio Fontes i Sergio Paniagua, que va donar amb els dos atletes a terra, sortint Sales una mica ensopegat, però poden mantenir l’estabilitat i seguir amb normalitat en carrera.

Jesús Gómez es va aprofitar de la circumstància per passar a liderar la cursa sense donar opció a la resta de rivals. El Khayami va aconseguir mantenir la segona plaça aguantant les escomeses de Llorenç Sales que va atacar sense èxit buscant la segona plaça, entrant finalment en tercera posició. La medalla d’or va ser per a Jesús Gómez, 3:49:32, que va aconseguir el seu tercer títol consecutiu, amb plata per Abderrahman El Khayami amb 3:50:21 i bronze de Llorenç Sales, 3:50:63, a tan sols 43 centèsimes de la segona plaça.

Sales havia accedit a la final, després d’ocupar la segona plaça en la sèrie més lenta de les dos semifinals, amb 4:05:03, per darrere de Jesús Gómez, 4:04:93 classificat al costat de Carlos Sáez (Atletisme Albacete), 4:05:09, que a la final va ser quart.

En salt amb perxa Meritxell Benito (Alcampo Scorpio 71), plata en l’últim estatal sub-23, va finalitzar en vuitena posició de la final, amb 3,65, lluny del seu millor registre, en una prova dominada per Malen Ruiz de Azua (València Club Atletisme), amb un millor salt de 4,43.