HomePolíticaMeritxell Roigé referma el compromís amb la Tortosa del present i del...

Meritxell Roigé referma el compromís amb la Tortosa del present i del futur

La portaveu de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, ha fet balanç del primer any de mandat en una conferència a la Cambra de Comerç davant de més de cent cinquanta persones, on ha rendit comptes amb la ciutadania sobre la tasca duta a terme pel seu grup. Roigé ha tornat a agrair el suport rebut a les urnes ara fa un any, on Junts per Tortosa va assolir 10 regidors en el segon millor resultat de la història de tots els partits a la ciutat.

La portaveu ha definit este primer any de mandat com “el govern de les excuses” per amagar la seua incapacitat de gestió. “Perquè davant de la seua incapacitat, davant de la seua imperícia, davant de no saber com gestionar la ciutat, davant de tot allò que se’ls descontrola, sempre saben buscar alguna excusa per dir que no és cosa d’ells”, ha etzibat, afegint que “totes les seues excuses tenen un denominador comú: Junts per Tortosa i jo mateixa. Són especialistes en destruir, però no saben construir i això s’està veient”.

Roigé ha explicat que durant este any el grup municipal de Junts per Tortosa ha intentat condicionar el govern municipal en allò que pot beneficiar la ciutat per evitar la pèrdua de recursos aconseguits, per agilitzar les actuacions pendents i per defensar els interessos de Tortosa. “Sembla ser que alguns s’han emprès la fiscalització com un bloqueig. Res més lluny de la realitat, tenen un acord d’estabilitat que els fa sumar 11 regidors, la majoria absoluta. Què podem bloquejar natros?”, ha manifestat la portaveu.

Foto: Cedida

També ha recordat que el passat mandat, tot i el bloqueig de l’oposició de Movem i ERC es van aconseguir 43,7 milions d’euros d’inversió supramunicipal per dur a terme moltes actuacions. La portaveu ha defensat que des de Junts per Tortosa s’ha donat suport a aquells projectes positius per a la ciutat i que així es continuarà fent, però que, evidentment, es continuarà fiscalitzant al govern, fent seguiment dels temes i analitzant els expedients per intentar millorar la gestió que s’està duent a terme a l’Ajuntament.

Meritxell Roigé també ha detallat la tasca duta a terme pel grup municipal de Junts per Tortosa, qui ha mantingut 58 reunions amb associacions de veïns, clubs, entitats socials, culturals i esportives; ha presentat 7 mocions en defensa dels interessos de Tortosa; ha fet 104 precs i preguntes i presentat 149 peticions d’informació. A més, s’han convocat 41 rodes de premsa, s’han realitzat 23 entrevistes i s’han compartit 21 articles d’opinió.

La portaveu ha volgut deixar clar que, tot i ser a l’oposició, “s’està treballant per impulsar el projecte de ciutat, perquè Junts per Tortosa, a diferència dels partits del govern, tenim un model de ciutat clar i definit per a Tortosa i per als pobles”, ha assegurat, tot refermant que ja s’està treballant també en la Tortosa del futur. Ha lamentat que després d’un any la ciutat estigui paralitzada, i que si es continua així, tres anys després “Tortosa quedarà tocada, però pel dinamisme associatiu i juntament amb ell hem d’aconseguir fer front a esta situació perquè Tortosa continuï avançant”.

Malgrat reconèixer que la ciutat ha perdut embranzida i que s’ha estroncat el creixement que portava, Roigé ha refermat el seu compromís personal i el de Junts per Tortosa amb la ciutat i la seua gent. “És un compromís amb la societat tortosina, el teixit social, les associacions de veïns, comerciants, clubs i entitats culturals, esportives i socials… És un compromís en estimar i fer estimar Tortosa, en respectar i fer respectar Tortosa i en explicar, cuidar, estimar, respectar i fer respectar la nostra història, costums, cultura, folklore i tradicions”, ha manifestat.

Un balanç detallat amb el protagonisme de la pujada d’impostos

Durant la conferència, d’una hora de durada, Roigé ha recordat la situació econòmica i financera de l’Ajuntament quan van deixar el govern, amb les finances sanejades. La portaveu de Junts per Tortosa ha reivindicat la gestió dels seus governs en este àmbit deixant 12,4 MEUR als comptes de l’Ajuntament, amb 14,7 MEUR de subvencions aconseguides pendents d’executar, amb un Període Mitjà de Pagament (PMP) a proveïdors a 20 dies, quan ara ja supera els 60; i amb una reducció neta de l’endeutament de 16,5 MEUR.

En este punt, la portaveu de Junts per Tortosa ha tornat a ser molt contundent amb la pujada d’impostos “desmesurada i injustificada” que ha executat el govern de Movem-PSC, ERC amb la connivència de la CUP, i que està afectant ja a les famílies tortosines. “Estos dies m’he trobat a moltes persones que ja es comencen a queixar perquè esta pujada dels impostos està afectant a les famílies i toca pagar. Hi ha molta gent que no s’ho està passant bé i este increment els hi afecta molt”, ha afegit.

Roigé també ha criticat el pressupost “poc ambiciós” que es va aprovar a finals de mes de gener, on s’incrementa la despesa corrent i es redueix la inversió, i ha lamentat les retallades en via pública, cultura, esports i centre històric.

D’altra banda, la portaveu de Junts per Tortosa també ha denunciat que el govern municipal està sotmès als partits polítics de Barcelona i que això fa que no posin per davant els interessos de Tortosa a l’hora de defensar projectes estratègics de la ciutat i ell territori; que els projectes que estan duent a terme “tard i malament” siguin els que es van deixar preparats com l’ampliació de l’Auditori o el circuit verd de les muralles; i que no s’hagi volgut tirar endavant projectes com la pista d’atletisme, la Rambla Catalunya, la nova concessió de la plaça Alfons, o el pavelló esportiu als Josepets.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

36 + = 40

Últimes notícies