HomeSocietatMeritxell Roigé reivindica la vocació de Tortosa com a ciutat de serveis...

Meritxell Roigé reivindica la vocació de Tortosa com a ciutat de serveis i comercial a la Universitat Catalana d’Estiu

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha reivindicat la vocació de Tortosa com a ciutat de serveis i comercial al col·loqui sobre ciutats mitjanes de la Universitat Catalana d’Estiu a Manresa. Roigé ha estat convidada, juntament amb l’alcalde de Manresa, Marc Aloy i l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, per tal d’exposar i debatre sobre la situació que viuen a l’actualitat les ciutats mitjanes al nostre país.

Roigé ha posat sobre la taula que tot i la situació que es viu al conjunt de Catalunya pel que fa a la transformació del comerç, en gran part per la venda electrònica, la ciutat de Tortosa ha aconseguit implantacions comercials de marques de referència que permeten seguir mantenint l’activitat i oferint serveis a la ciutadania. En aquesta línia l’alcaldessa també ha volgut parlar d’implantacions industrials, assegurant que “després d’uns anys de dificultats, ara Tortosa està capgirant la situació” i és que amb les implantacions industrials aconseguides els darrers anys a la ciutat: Florette i Kronospan, que generan prop de 2.000 llocs de treball directes i indirectes. “Crec que a Tortosa estem en un moment optimista pel que fa a la generació de riquesa i en les oportunitats per a la gent del territori, així com per a tots aquells que vulguin venir a viure a la nostra ciutat“, ha expossat Roigé.

Durant el debat també s’ha analitzat els principals avantatges i inconvenients d’aquest tipus de ciutats. L’alcaldessa de Tortosa ha destacat el patrimoni natural que envolta Tortosa: el Delta de l’Ebre i el massís del Port. En aquesta línia Roigé ha refermat l’aposta del govern municipal per potenciar el turisme familiar, fent valdre el riu i tot l’entorn natural, el patrimoni riquíssim de la ciutat, de totes les èpoques històriques, així com la Via Verda que recorre l’antic traçat ferroviari de la Vall de Zafan. L’alcaldessa també ha tornat a reivindicar més i millors connexions ferroviàries, reclamant l’aturada dels Euromed i la recuperació dels trens Avant, que es van suprimir durant el confinament, qualificant-ho com un dels principals desavantatges en matèria d’infraestructures al territori.

La jornada, moderada per Josep Oliveras, vicepresident de la Universitat Catalana d’Estiu, ha permès també als tres alcaldes reivindicar la importància de treballar plegats per aconseguir fer força davant les administracions per ser escoltades. En aquest sentit, Meritxell Roigé ha reivindicat la tasca duta a terme per l’Associació Catalana de Municipis, “anant unides, les poblacions podem fer sentir amb més força la nostra veu al davant dels grans òrgans de decisió“, ha dit.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 9 = 14

Últimes notícies