HomeTerres de l'EbreMés de 16.000 dones passen pel programa de detecció del càncer...

Més de 16.000 dones passen pel programa de detecció del càncer de mama a l’Ebre

Unes 16.200 dones van passar l’any 2018 pel Programa de Detecció Precoç del Càncer de Mama a la regió sanitària de les Terres de l’Ebre, segons dades de la FUNCA, la Fundació Lliga per a la Investigació i Prevenció del Càncer.

La detecció precoç permet detectar el càncer de mama en una etapa molt inicial, quan encara no es pot notar ni produïx molèsties, i quan la possibilitat de curació és més alta. Per això, el programa invita a totes les dones de 50 a 69 anys a la realització d’una mamografia cada dos anys.

L’any 2018, el programa va convidar a 21.636 dones de les terres de l’Ebre a fer-se la mamografia i un 75,3% van respondre a la cita. La taxa de detecció es va situar en 6,3 casos per cada 1.000 participants, és a dir, que es van detectar al voltant d’un centenar de casos entre les 16.200 dones que van participar del cribatge. El 19 d’octubre es commemora el Dia Mundial del Càncer de Mama que pretén conscienciar la població de la importància del diagnòstic precoç del càncer de mama per guanyar la lluita contra esta malaltia

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 28 = 30

Últimes notícies