HomeEsportsMés de 650 esportistes passaran este 2019 pel Centre de Tecnificació d’Amposta

Més de 650 esportistes passaran este 2019 pel Centre de Tecnificació d’Amposta

El Centre de Tecnificació Esportiva (CTE) de les Terres de l’Ebre, ubicat a Amposta, tancarà este 2019 amb una xifra rècord d’esportistes que hauran passat pel centre per a fer estades i concentracions esportives. Entre els mesos de gener i agost hi ha programada l’estada de 650 esportistes, una xifra que encara creixerà més, ja que hi ha pendent de tancar les estades del darrer quadrimestre de l’any, de setembre a desembre.

El centre, obert des del 2004, ha estat un referent a acollir esportistes d’esgrima i rem, però este 2019 ha fet un salt qualitatiu important, ja que acollirà esportistes d’un total d’onze disciplines esportives diferents. “Ens estem consolidant com a punt de referència en el món de l’esport”, ha explicat Ignasi Fàbregues, director del CTE i cap de l’àrea d’Esports de l’Ajuntament d’Amposta. Al llarg de l’any passaran federacions i clubs d’arreu del món en diferents disciplines com el triatló, l’esgrima, el rem, l’atletisme, el futbol, l’handbol, els balls de saló, el futbol sala, la natació, el bàsquet i el pentatló. A més, per primera vegada en tota la història del centre hi haurà concentracions esportives al llarg de tot l’any: “Ha sigut tot un èxit, no tant en volum de gent, que també, sinó pels diferents esports que acollirem i el fet que hi haja activitat els 12 mesos de l’any”, ha insistit Fàbregas.

bon clima i proximitat de les instal·lacions esportives El CTE s’ha fet un lloc en el món de les concentracions i estades esportives i només enguany hi han estat ja la federació paralímpica d’atletisme d’Ucraïna o els remers anglesos del King College i del College West of England. Fàbregues explica que els motius pels quals el CTE s’ha fet un lloc entre els centres de tecnificació són principalment tres: la climatologia, la proximitat amb les instal·lacions esportives i el fet que siga un centre menut i de tracte familiar. “El fet que es puga entrenar  en bones condicions els 12 mesos de l’any és un dels motius més ben valorats pels esportistes del centre i el nord d’Europa”, explica Fàbregues. A la vegada,el CTE compta amb un gran ventall d’instal·lacions esportives ubicades a la mateixa zona de la residència d’esportistes. “La proximitat i la qualitat de les instal·lacions és també un factor determinant”, insistix Fàbregues, que recorda que el CTE compta amb tres pistes cobertes per a la pràctica del futbol, l’handbol o el bàsquet, més una altra pista polivalent per a la pràctica d’altres esports com l’hoquei i el patinatge. Fàbregues ha recordat també que Amposta compta amb una de les sales d’esgrima millors d’Europa i amb piscina coberta (amb 8 carrers de 25 m)  i descoberta (4 carrers de 50 m). A més de sala de musculació, sales múltiples,  pista d’atletisme, camp de gespa artificial i el centre de rem amb hangar i sala de musculació. A totes estes instal·lacions s’hi ha de sumar  el nou pavelló (PAV3) que s’ha de construir al costat de l’institut de tecnificació i la residència d’esportistes amb capacitat per a 48 persones. Finalment el “tracte familiar” que reben els esportistes és un altre dels motius pels quals molts clubs i federacions preferixen vindre a Amposta: “molts preferixen vindre aquí que anar a Qatar perquè tenen una atenció més personalitzada, amb cuina especialitzada i altres serveis com unitat de medicina esportiva, servei de fisioteràpia o servei de psicologia esportiva que ens donen un valor afegit”. 

Entre les últimes estades que s’han realitzat al CTE destaca la concentració del Club Natació Sabadell que ha estat a Amposta el cap de setmana del 22 al 24 de juny. Un grup d’onze persones, deu nadadors i un tècnic esportiu han realitzat sessions dobles d’entrenament a les instal·lacions de la piscina municipal i a les sales de gimnàs per a preparar la temporada d’estiu i els campionats d’Espanya, que tindran lloc a finals de juliol. A més, esta setmana  fins al 29 de juny, l’entitat sense ànim de lucre Escuela de Porteros de Futbol Sala compta també amb 18 esportistes al CTE amb entrenaments diaris als pavellons esportius de la ciutat, al gimnàs i, puntualment, també a la piscina.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 5 =

Últimes notícies