HomeSocietatMés de 900 dones s'apunten a la convocatòria d'accés al Cos d'Agents...

Més de 900 dones s’apunten a la convocatòria d’accés al Cos d’Agents Rurals

Un total de 938 dones s’han inscrit a la convocatòria d’accés al Cos d’Agents Rurals en la categoria d’agent de l’escala bàsica que va tancar este dilluns. Es tracta d’una xifra rècord, superior a la de la darrera convocatòria, en la qual es van inscriure 800 dones. Per tant, en este cas s’hi han presentat un 17,25% més de dones. En total, hi ha 2.551 persones inscrites que opten a 100 places, 40 reservades per a dones. Actualment, el col·lectiu femení representa només el 14% del personal del cos operatiu. El 2020, per exemple, només es van presentar a convocatòria 399 dones, en comparació a les més de 900 que s’hi han presentat ara.

En els últims anys, el Departament d’Interior ha engegat campanyes per incrementar les candidatures femenines i s’han adaptat els barems de puntuació en les proves físiques d’accés, a més de reduir o eliminar requisits com l’alçada, entre altres.

La convocatòria de 100 places que ara s’ha tancat s’emmarca en un pla estratègic que preveu un increment de la plantilla fins a l’any vinent de 300 agents. També preveu un augment de 50 places de personal tècnic, administratiu i personal laboral per consolidar-ne l’estructura.

Per complir l’objectiu de creixement marcat del cos, el mes de novembre s’incorporen 54 nous efectius de la categoria d’agent de l’escala bàsica, que actualment estan en període de pràctiques. Esta promoció és la primera després d’onze anys sense convocatòries. A més, actualment hi ha tres convocatòries més en curs: una de 110 noves places a la categoria d’escala bàsica, una de 15 places, dins del procés d’estabilització de l’ocupació temporal a l’administració i una de 35 places a la categoria de sotsinspector de l’escala executiva.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 2 =

Últimes notícies