HomeAgriculturaAcció Climàtica intensifica els controls d'ocells morts a l'Ebre per prevenir nous...

Acció Climàtica intensifica els controls d’ocells morts a l’Ebre per prevenir nous brots de grip aviària

Acció Climàtica ha intensificat a les Terres de l’Ebre el control i la recerca d’ocells malalts o morts al medi natural per prevenir nous focus de grip aviària. La finalitat és aïllar-los ràpidament i analitzar si són animals afectats pel virus. D’esta manera es minimitza el risc que la grip aviària es puga transmetre a l’aviram, com també a les persones. De fet, la setmana passada es van localitzar dos xatracs més, morts per grip aviària, a la bassa de les Olles del delta de l’Ebre i al Perelló.

El Departament ha ampliat el radi d’afectació i confinament de 30 dies que requereix el protocol –un radi de 10 km del focus -. Hi ha 22 granges confinades més (40 en total) i 180 punts més d’autoconsum aïllats (680).

Com ha apuntat el director dels serveis territorials d’Acció Climàtica a les Terres de l’Ebre, Jesús Gómez, s’ha incrementat el personal que treballa en la recerca i anàlisi d’ocells morts o malalts, sobretot a la zona del delta de l’Ebre, on han aparegut estos brots de grip aviària les últimes tres setmanes, “per fer un seguiment molt més acurat”.

Això permet “detectar més de pressa” qualsevol focus i fa també que es puguen identificar animals malalts que potser no s’haurien analitzat “en altres circumstàncies”, tot i que la majoria dels casos, després de l’anàlisi que es fan al Laboratori Central de Veterinària del govern espanyol, resulten negatius, com ha remarcat Gómez. “Ara és el que s’ha de fer, és a dir, tot animal sospitós analitzar-lo”, ha insistit.

Gómez ha recordat que el protocol de confinament està molt ben assimilat pel sector de l’aviram. “És una mica el mateix que fem durant tot l’hivern de forma més quirúrgica. Tornem al format hivern i totes les granges ja saben perfectament com funcionar, estan preparades”, ha contat.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

70 + = 79

Últimes notícies