HomeSocietatMés del 80% de les consultes al Servei d'Atenció Psicològica de la...

Més del 80% de les consultes al Servei d’Atenció Psicològica de la URV són per ansietat, estrès i depressió

Més del 80% de les consultes al Servei d’Atenció Psicològica a l’Estudiant de la Universitat Rovira i Virgili, són per ansietat, estrès i depressió, segons ha informat la institució acadèmica.

El nombre de casos atesos pel servei ha crescut en els darrers exercicis, afirma la mateixa font, que xifra en 102 les persones ateses el curs 2020-21 (el 96% estudiants i el 4% professors) i que subratlla que des de principi de curs 2021-22 ja s’ha superat el centenar.

Els factors que han “motivat este increment de casos atesos” són des de les necessitats derivades de la pandèmia fins a la normalització de l’atenció psicològica com a recurs per gestionar el malestar.

A banda d’ansietat, estrès i depressió, el servei també ha detectat algunes problemàtiques menys freqüents, com possibles trastorns del neurodesenvolupament, possibles trastorns de conducta alimentària i possibles trastorns greus. Estos darrers casos amb un cert nivell de complexitat, són derivats als serveis de salut o socials que corresponga.

Amb tot, “la necessitat d’atenció psicològica és elevada i els recursos no poden abastar la demanda que tenim”, explica Anna Huguet, co-coordinadora del servei. Per això avaluaran la possibilitat d’engegar un sistema que puga cobrir les necessitats de més persones i millorar l’atenció psicològica de l’estudiantat de la Universitat. És el cas de “programes d’autoajuda que funcionen amb suport del psicòleg o psicòloga o grups d’ajuda mútua”, avança Huguet.

L’enquesta es podrà respondre fins al 6 de maig, amb una part centrada en la valoració que fan els estudiants del servei i l’altra en avaluar la salut mental dels estudiants per conèixer l’abast dels problemes psicològics més comuns.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

80 + = 81

Últimes notícies