HomeSocietatMóra d'Ebre lidera la transparència a la Ribera d’Ebre

Móra d’Ebre lidera la transparència a la Ribera d’Ebre

El segell Infoparticipa acredita el grau de transparència de les administracions públiques basant-se en un panell de 52 indicadors desenvolupat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB. Aquest panell té en compte aspectes relatius a qui són els representants polítics, com es gestionen els recursos col·lectius, com es gestionen els recursos econòmics (pressupostos, salaris, contractacions i subvencions), quina informació es proporciona sobre el municipi i els recursos col·lectius i sobre l’ús de les eines de participació ciutadana.

A l’edició del 2022, el resultat de l’avaluació de l’Ajuntament de Móra d’Ebre s’ha mantingut en la línia del de l’any 2021. Segons Joan Piñol “la millora que vam obtenir l’any 2021 respecte el 2020, en que vam passar del 40% al 86%, l’hem consolidat aquest any amb l’obtenció d’un resultat del 83%. Aquest és el resultat de l’aposta de l’equip de govern de l’ajuntament amb la transparència i amb l’ús de les tecnologies de la comunicació i de la informació com una eina de rendició de comptes cap als veïns i veïnes”.

Aquests resultats fan evident el compromís de l’ajuntament amb la transparència encapçalant els resultats obtinguts a la Ribera d’Ebre “és impensable que en una societat com la que estem construint tots plegats no es doni compte als veïns i veïnes del que estem fent a les administracions. De fet, alguns dels resultats dels nostres municipis propers em resulten sorprenents perquè una part molt important de l’empoderament ciutadà passa la informació. Dit d’una altra manera, sense informació no hi ha democràcia possible” afirma l’alcalde Joan Piñol.

Per últim, en declaracions de Piñol “sabem que el present i el futur passa per portar l’ajuntament al mòbil dels veïns i veïnes i per aquest motiu estem a poques setmanes de llançar una aplicació que permetrà, de forma molt senzilla i intuïtiva, realitzar els tràmits amb total seguretat i de forma eficient amb l’ajuntament”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

26 + = 36

Últimes notícies