HomeCulturaL'edició digital del Setmanari L'EBRE t'ofereix la millor guia per seguir...

L’edició digital del Setmanari L’EBRE t’ofereix la millor guia per seguir la Mostra de Jazz de Tortosa

El dijous 30 de juliol arranca la XXVII Mostra de Jazz de Tortosa, amb una edició excepcional arran de la Covid-19, més extensa en el calendari i tardana que les precedents, sense concerts al Teatre Felip Pedrell però amb una gran  i diversa oferta. L’edició digital del Setmanari L’EBRE vol oferir la millor guia per poder seguir el cartell de concerts, amb detalls dels principals grups participants, lloc i hora d’actuació. I al final també trobareu el programa complert amb les sessions que es faran per molts indrets de la ciutat.

PATAX

 • Dijous, 30. 22.30 h.  · Museu de Tortosa 

Es poden cantar temes de Michael Jackson, Madonna, o fins i tot àries d’òperes de Bizet, amb un estil que mescla el funk, la salsa i el flamenc? La resposta la tenen el grup Patax,
Les versions són només algunes de les composicions que inclouen al seu repertori, ple de ritme sense descans, talent i diversió. El resultat de la fusió d’estils, amb la referència del que, abans que ells, han fet grans referents del jazz mundial. Els seus vídeos compten milions de reproduccions a les plataformes digitals.

QUARTET MINVANT

 • Divendres 31. 23.00 h.  · Terrassa Botànic

Quartet Minvant investiga les connexions entre la música clàssica i el jazz. Reinterpretant melodies clàssiques a mode d’estàndard, fusionen les estètiques d’una i altra època per a crear la seua pròpia sonoritat. Les influències del grup podrien ser Brad Mehldau, Chick Corea, Jaques Loussier, European Trio… Les reharmonitzacions i els canvis de compàs donen un aire diferent a músiques d’Albéniz, Granados, Bizet, Piazzolla o Satie. Esta temporada el grup explora la música de dos pianistes: Albéniz i Chick Corea. Guillem Payaró: flauta. Angel Bahí: piano. Guillem Soler: baix. Jordi Morell: bateria.

THE LITTLE

 • Divendres  31. 22.00 h.  · Terrassa Tanins

Petita banda de Soul i Black Music que, aprofitant la tecnologia i les bases gravades, oferix un repertori vibrant i energètic tant de versions de clàssics del gènere, com de temes completament actuals. Beyoncé, Corinne Bailey Rae, Amy Winehouse, Sade o The Fugees es barregen amb Aretha ,Ray Charles o The Jackson Five. Miriam Membrive: veu. Laura Bel: veu. Josep Lanau: teclats i bases, veu. Jordi Fusté: guitarra.

M. RIOMAR & M. VALLES

 • Dissabte 1. 21.30 h. · Restaurant la Torreta

Mirla Riomar (veu i percussió) i Marcel Vallès (guitarra) són un duo de música brasilera que proposa un viatge musical a Brasil des d’una perspectiva fresca, amb un estil propi sorgit a partir de la fusió de diferents ritmes de la cultura popular brasilera amb pinzellades de jazz i soul. Oferix un ampli repertori de temes propis i versions de clàssics de la música popular brasilera, de diferents estils: samba, bossa nova, ritmes afrobrasilers i del nord-est de Brasil; baião, forró, ijexá, samba de roda, entre d’altres.

ORÍGENS 69

 • Dissabte 1. 21.30 h. cruïlla c. · Pare Cirera-T. Gonzalez

Origen 69 és un grup de jazz format a finals del 2015, resultant de la curiositat de quatre músics, que després d’una llarga experiència musical en diferents formacions, uns quants d’ells de diverses dècades, decideixen ajuntar-se per a poder desenvolupar un repertori de temes propis i d’altres agafats de diversos estils més allunyats, però arribant tots ells a un mateix punt… el jazz. El repertori escollit per a l’ocasió serà material 100% original, un repertori que es mou dins d’un llenguatge jazzístic, però sense quedar-se ancorat en un estil concret, fins a resultar-ne un producte molt eclèctic. Benjamí Gisbert Jiménez: baix. Josep Jordà Nieto: Bateria. Cristian Serret Melich: Saxo. Miguel A. Zaragoza de León: piano.

GYPSY MODERN TRIO

 • Dimarts 4. 21.00 h.  · Xampú Gastrobar

Formació de gipsy i swing de Barcelona, que interpreta clàssics del gènere popularitzat per Django Reinhardt i temes pop en clau de jazz manouche. Oriol Barberà (guitarra), Pep Casadó (guitarra) i Henry Menrath (contrabaix) han tocat al Jazzpetit Jazz Club Barcelona, La Reciclària de Vic o l’associació Jazz Rubí, entre d’altres.

JORDI GRISÓ

 • Dimecres 5. 21.00 h. · Bar Lo Passatge

Jordi Griso obté la llicenciatura de música moderna i jazz a l’ESMUC i és compositor i arranjador tant a nivell simfònic com jazzístic . Ha estat 1r i 2n premi de composició del SBALZ 2016 , finalista al concurs de composició de l’ATE. Ha estat director de l’Acadèmic Big Band, de la TGN big band i de la Banda Municipal de Tortosa. Ha tocat entre d’altres amb Matthew Simon , S. Sheiman , The Hanfries , Pedro Iturralde i Tete Montoliu. Actualment és pianista acompanyant a l’institut del Teatre a Barcelona.

LLUÍS CAPDEVILA TRIO

 • Dimecres 5. 21.30 h. · Terrassa bar l’Olivera

Lluís Capdevila (1981) va créixer rodejat de les vinyes del Priorat.
El Jazz va portar-lo a la ciutat de Nova York, amb l’ajut d’una beca Fulbright, on va estudiar a l’escola Aaron Copland i va obtenir el títol de Doctor en Arts Musicals per la Universitat de StonyBrook. A la ciutat de Nova York ha col·laborat amb músics consolidats i talents emergents en diversos escenaris. Diàspora (2016) va ser el seu àlbum de debut. L’àlbum va rebre excel·lents crítiques als Estats Units i Espanya i va deixar més de cinquanta concerts. Cinematic Radio (2019) presenta la seua música original en un format íntim i compta amb la col·laboració de Tom Harrell (fliscorn). Lluís Capdevila: piano, composicions. Jesús Pacheco: contrabaix. Marc Piñol: bateria i percussions.

SERGI FELIPE TRIO

 • Dijous 6. 21.00 h. · Terrassa Telepizza

Sergi Felipe lidera este trio que naix a proposta del Basement Jazz Fest 2018 i amb la complicitat de David Xirgu i Massa Kamaguchi una de les bases més destacades de l’escena actual. Després de la bona experiència tots tres han seguit compartint escenari a sales i clubs de Catalunya fins a consolidar esta formació que navega entre les cançons pròpies i la reinterpretació d’estàndards, amb espai per a la improvisació. Sergi Felipe: saxo. Masa Kamaguchi: contrabaix. David Xirgu: bateria.

ACUSTIKS

 • Divendres 7. 21.30 h.  · Terrassa Boca

​​ Acústiks és un duet jove i emergent de les Terres de l’Ebre que s’especialitza a adaptar versions de temes clàssics i no tant a una zona de confort que mescla pop, pop rock i jazz. En la Mostra Jazz Tortosa podreu gaudir en exclusiva d’arranjaments propis de temes com feel good inc i bad guy entre d’altres. Meritxell Membrive: veu. Josep Lanau: guitarra.

THREE O’CLOCK DIXIE BAND

 • Divendres 7. 21.30 h. · Restaurant Jordi’s

Kike, Aureli i Marc, des de l’any 2004, en què varen coincidir a la Penitence Dixieland Band del Far West de Port Aventura, han col·laborat en diversos projectes musicals, tant en formacions petites com en bandes més grans com ara Debbie & her Dixie Boys, Xalecos Street Band o The Summerwind Band. Avui es presenten en formació de trio (saxo, trombó/tuba i piano) i ens oferixen un repertori de jazz Tradicional y Dixieland. Kike Ordax: saxos. Aureli Andrés: tuba. Marc Torres: teclat.

URBAN BAND 5

 • Divendres 7. 22.30 h. · Lo Portal de Tamarit

Esta banda de carrer fa una parada per a oferir la seua millor versió en concert. Un repertori inspirat en les Marching Bands americanes per a gaudir d’una nit d’estiu. Formació instrumental inèdita amb: Inma Pérez Cambres: Clarinet. Albert Carles Mauri: Saxo Tenor. Albert Zaera Accensi: Trompeta. Jordi Bayo Monllaó: Trombó. Ricard Pomar Biset: Bateria.

LO JAZZMAN

 • Dissabte 8. 21.00 h. · Restaurant paiolet

En este sopar concert elaborarem un “collage” homenatge als músics que Lo JaZzMAN LEGEND INFINITY_ ha remarcat en la seua trajectòria durant les diverses actuacions que ha interpretat a les mostres i festivals de Jazz. Gaudirem de la presència a escena de músics cèlebres com Morricone, Miles Davis, Grover Washington Jr., Michael Jackson entre d’altres… Ivan Benet. Saxos, veu i sons digitals.

SCATCROONER

 • Dissabte 8. 21.30 h. · Forn de la Canonja

​​​​​​ Duet de jazz-pop vocal i electrònica format per Jordi Rabascall i Albert Caire. El repertori agafa els estils del jazz, el pop-rock i el funk de tots els temps i els presenta amb una mescla d’optimisme, improvisació i electrònica, amb l’ús de loops i efectes d’última generació i el so dels teclats més vintage.

MAMA WANGA

 • Dimarts 11. 21.30 h. · Lo Portal de Tamarit

​​​​​​​Great Old Blues & Roll Revival. Musics molt coneguts a estes Terres que ens oferiran un programa basat amb el Blues com a eix central de la seua actuació. Gary Bolo – Guitarra i “lamentos”. Quique Pellicer – Baix. Denis Lleixa – Bateria.

GARÍ-LANAU-MOLA TRIO

 • Dimecres 12. 21.30 h. · Ermita de Mig Camí

​​​​​​​ Laura Garí, Josep Lanau, Pep Mola TRIO neix d’una trobada entre amics, d’experimentar, crear i improvisar clàssics estàndards a transformar música més actual en jazz. Esta unió de talents de les nostres terres farà que gaudiu d’un concert en majúscules per als amants del jazz i per a qui aprecia la bona música. Laura Garí a la veu des de terres riberenques. Josep Lanau al piano des de terres tortosines. Pep Mola al baix elèctric des de terres valencianes.

THE CAVALIERE TRIO

 • Dimecres 12. 21.30 h. · Rest. Cocteleria Xapla

​​​​​​​The Cavaliere és un trio inspirat en les petites formacions del jazz i del swing de les dècades dels 40, 50 i 60, on el piano i les dolces melodies del saxo acompanyen la veu. Amb l’elegància i l’exquisidesa, les nostres senyes d’identitat , The Cavaliere trio ens ofereix un ampli repertori que viatja des del Swing i la Bossa nova a la Cançó italiana i al Rock’n’Roll. Des de Napoli a Chicago i des de Las Vegas a Salvador de Bahia, The Cavaliere oferix elegància, festa i bon gust per a les vostres vetllades. Joan Subirats: saxo. Eduard Fernández: piano. Marc Riera: veu i guitarra.

ALBA MORENO TRIO

 • Dijous 13. 21.30 h. · Rest. Cocteleria Xapla

En este format explorem els sons més llunàtics de la historia de la música. Amb una paleta de colors fortament influenciada per l’electrònica, unim des de Debussy a David Bowie passant per Bjork o Radiohead. Alba Moreno: veu. Lluís Martínez: teclats. Marc Piñol: bateria.

URBAN MARCHING BAND

 • Dijous 13. 21.00 h. · Pl. ajuntament

​​​​​​​ L’associació musical SANTA BÀRBARA MÚSICS decidix fer un crit de canvi, integrada per músics ebrencs dona nom a la banda de carrer més influent del moment, la Urban Marching Band. El seu potent repertori i l’energia dels seus membres animaran de manera sorprenent tots els públics. Direcció musical: Inma Pérez Cambres.

DANIELLE

 • Divendres 14. 20.30 h. · Palauet -La Rosa dels Vins

​​​​​​​Gaudeix de la vida bohèmia que ve directament del París dels anys 20 i s’escapa cap a l’Ebre. Danielle, propietària d’un petit cafè de París on confluïen poetes, pintors, vividors i bohemis de qualsevol part del món, desenganyada per un amor fallit decidix canviar de vida fugint cap a terres ebrenques. Però els records sempre reapareixen en forma de cançons provinents del seu petit local multicultural. El contrast entre el París d’avantguarda i la bellesa salvatge de les terres ebrenques desperten tota mena d’emocions en l’apassionada Danielle. Pili Cugat: veu. Carlos Lupprian: guitarra i direcció musical. Òscar López: contrabaix.

PROGRAMA COMPLERT

Dijous 30 de juliol
acte inaugural xxvii mostra jazz tortosa
22.30 h Concert: Patax. Lloc: Museu de Tortosa. Rambla Felip Pedrell.
24.00 h Sessió Dj Jazz & Copes. Còctel del jazz. Lloc: Dalora’s Gastropub. Carrer Teodor Gonzalez, 42.

Divendres 31 de juliol
22.00 h Espai del Jazz Jove dels Països Catalans. The Little. Lloc: Tanins Vinoteca – C/ Arnes, 11.
23.00 h Espai del Jazz Jove dels Països Catalans. Jazz/fusió per a les copes i còctels. Concert: Quartet Minvant. Lloc: Terrassa Restaurant Botànic. Carrer Teodor González, 38.

Dissabte 1 d’agost
D’11 a 13 h. Sessió Jazz & House by Paul Castro. Lloc: Top Disc Store. Carrer dels Pescadors, 4.
21.30 h. Espai del Jazz Jove dels Països Catalans. Sopar amb jazz, Mirla Riomar & Marcel Vallés. Lloc: Restaurant la Torreta. Carrer David Ferrando 4.
21.30 h. Espai del Jazz Jove dels Països Catalans. Origen69. Lloc: cruïlla carrers entre Pare Cirera i Teodor González. Col·laboren: Lizarran, Los Banys i Manolitos.

Dimarts 4 d’agost
20.00 h Performance inauguració de l’exposició ‘JAZZ & DRAW’. Dibuix i jazz en directe. Lloc: Sala Antoni Garcia. Museu de Tortosa. Col·labora Museu de l’Ebre/Amics i amigues de l’Ebre.
21.00 h Espai del Jazz Jove dels Països Catalans. Gypsy Modern Trio. Lloc: Xampú Gastrobar. Rambla de Catalunya.

Dimecres 5 d’agost
De 10 a 21 h sense interrupció. Jazz Fira Disc. Lloc: Plaça Ajuntament.
21.00 h Espai del Jazz Jove dels Països Catalans. Jordi Grisó (piano). Lloc: Passatge Franquet – Bar Lo Passatge.
21.30 h Espai del Jazz Jove dels Països Catalans. Lluis Capdevila Trio. Lloc: Plaça de la Cinta. Col·labora: Bar Restaurant l’Olivera.
22.00 h Cinema a la fresca. ‘Chico & Rita’ (2010), de Fernando Trueba. Lloc: Parc Teodor Gonzalez.

Dijous 6 d’agost
De 10 a 21 h sense interrupció. Jazz Fira Disc. Lloc: Plaça Ajuntament.
19.30 h Lo Sirgador amb la Mostra Jazz Tortosa. Viatge musical pel riu amb jazz en directe. Actuació de Lo Jazzman Legend Infinity, a Bord del Sirgador. Durada del passeig, una hora i mitja. Preu: 16€. Per a reserves tel: 652 398 288.
21.00 h Espai del Jazz Jove dels Països Catalans. Sergi Felipe Trio. Lloc: Terrassa Telepizza – Rambla de Catalunya, 48.
22.30 h Concert: The Sey Sisters. Lloc: Museu de Tortosa. Rambla Felip Pedrell.

Divendres 7 d’agost
De 10 a 21 h sense interrupció. Jazz Fira Disc. Lloc: Plaça Ajuntament.
21.30 h Espai del Jazz Jove dels Països Catalans. Acústiks. Lloc: Terrassa Boka. Avinguda Remolins, 16.
21.30 h Espai del Jazz Jove dels Països Catalans. Sopar amb jazz, Three O’clock Dixie Band. Lloc: Terrassa Restaurant Jordi’s. Plaça de les Corts Catalanes.
22.30 h Espai del Jazz Jove dels Països Catalans. Urban Band 5. Lloc: Lo Portal de Tamarit. Costa dels Capellans 3.

Dissabte 8 d’agost
D’11 a 13 h Sessió Jazz Covers by Beautiful Pearl. Lloc: Top Disc Store. Carrer dels Pescadors, 4.
21.30 h Espai del Jazz Jove dels Països Catalans. Sopar amb Lo Jazzman. Lloc: rest. Paiolet. C. Canvis.
21.30 h Espai del Jazz Jove dels Països Catalans. ScatCrooner. Lloc: Forn de la Canonja. Carrer Taules Velles 5,7,9 – Plaça Palau, 6.
24.00 h Sessió Dj Jazz & Copes. Còctel del jazz. Lloc: Dalora’s Gastropub. Carrer Teodor Gonzalez, 42.

Dimarts 11 d’agost
21.30 h Espai del Jazz Jove dels Països Catalans. Mama Wanga. Lloc: Lo Portal de Tamarit. Costa dels Capellans 3.

Dimecres 12 d’agost
21.30 h Espai del Jazz Jove dels Països Catalans. The Cavaliere Trio. Lloc: Terrassa Restaurant Cocteleria Xapla. Passeig de l’Ebre, 2.
21.30 h Espai del Jazz Jove dels Països Catalans. Laura Garí, Josep Lanau, Pep Mola Trio. Lloc: Ermita de Mig Camí. Col·labora: Lo Bar de l’Ermita.
22.00 h Cinema a la fresca. La La Land (2016 de Damien Chazelle). Lloc: Parc Municipal Teodor Gonzalez.

Dijous 13 d’agost
a partir de les 21 h Jazz a la Plaça. Urban Marching Band. Col·labora: Monclús – Gotim – La Tertulia – Pica Pica – La Xertolina.
21.30 h Espai del Jazz Jove dels Països Catalans. Alba Morena Trio. Lloc: Terrassa Restaurant Cocteleria Xapla. Passeig de l’Ebre, 2.

Divendres 14 d’agost
20.30 h Espai del Jazz Jove dels Països Catalans. Danielle, del Sena a l’Ebre. Lloc: Carrer de La Rosa. Col·labora Palauet i Rosa dels Vins.
22.30 h Concert de cloenda de la XXVII Mostra Jazz Tortosa. Tortosa Big Band. Lloc: Parc Municipal Teodor Gonzalez.

Altres propostes
Exposició de cartells del concurs de la XXVII Mostra de Jazz de Tortosa. Lloc: www.expoacademic.com.
Exposició ‘Jazz & Draw’. Il·lustracions d’Abel Carrasco. Lloc: Museu de Tortosa, del 30 de juliol al 15 d’agost. Horaris: de dimarts a divendres de 10 h a 13.30 h. Dissabtes, de 10 h a 13.30 h i de 17 h a 19.30 h. Diumenges, d’11 h a 13.30 h. Entrada gratuïta. Col·labora Museu de l’Ebre/Amics i amigues de l’Ebre.
Jazz Fira Disc. Dintre de la Mostra Jazz Tortosa, us oferim la possibilitat de poder comprar vinils, CDs, DVDs musicals i tot el relacionat amb el jazz. Sense deixar a part els altres estils musicals com el soul, blues, funky, etc. Dates: de dimecres 5 a divendres 7, de 10 h a 21 h. Lloc:

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 2 =

Últimes notícies