HomeSense categoriaMovem Tortosa convida l'exalcalde de Girona i exconseller socialista Quim Nadal per...

Movem Tortosa convida l’exalcalde de Girona i exconseller socialista Quim Nadal per parlar del nucli antic

Des de Movem Tortosa fa mesos que s’està treballant per configurar un nou projecte de ciutat a partir de l’experiència i l’aportació d’experts en diferents matèries.

En aquesta ocasió, però, han volgut convidar una persona de luxe, Joaquim Nadal, el qui fou alcalde de la ciutat de Girona pel PSC entre 1979 i 2002 i que fou el principal artífex en la recuperació del barri vell de la capital gironina, el qual estava en un estat de degradació considerable, i que, a hores d’ara, s’ha convertir en un referent i exemple en tot el país.

Jordi Jordan, regidor i candidat a l’alcaldia, que també és historiador i ha estat president dels Amics dels Castells i del Nucli Antic durant 7 anys, ha afirmat que “la conferència que farà Nadal és un compromís que vam adquirir amb ell quan vam fer una visita de treball a Girona i ens va explicar moltes de les coses que es podrien fer a Tortosa a partir de l’experiència que ell va tenir en protagonitzar la recuperació del nucli antic gironí”. En aquest sentit, Jordan ha destacat que “entre Girona i Tortosa hi ha molts de paral·lelismes en ser ciutats de superfícies similars, sobretot pel que fa al nucli antic, crec que ens pot ajudar molt aprendre de persones i experiències d’èxit d’altres ciutats”. És per això que des de Movem Tortosa conviden a tothom a participar de la conferència perquè serà un acte “profitós, ple d’idees i accions que ens poden ajudar com a ciutat”.

La conferència, titulada “Girona-Tortosa: com fer reviure una ciutat històrica” es durà a terme aquest dijous a les 20.00 hores a l’aula didàctica del Museu de Tortosa, a l’antic escorxador, situat al barri de Remolins. L’acte, obert a tothom, comptarà també amb la participació de l’arquitecte Jaume Bel així com el mateix Jordi Jordan en qualitat d’historiador i defensor del patrimoni tortosí.

 

 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 15 = 20

Últimes notícies