HomePolíticaMovem Tortosa proposa ajudes per a Pimes i autònoms per mitigar la...

Movem Tortosa proposa ajudes per a Pimes i autònoms per mitigar la inflació

Segons un comunicat fet arribar a la premsa per Movem Tortosa, el primer partit de l’oposició presentarà al primer ple municipal de l’any vinent una moció destinada a proporcionar ajudes a Pimes i autònoms davant l’augment de la inflació i l’increment esbojarrat del preu de l’energia, a semblança del que ja fan ajuntaments com València i Barcelona. La iniciativa vol que aquests fons siguin complementaris als que poden arribar d’altres administracions superiors amb la mateixa finalitat. Per poder-ne ser beneficiari cal tractar-se d’autònoms i empreses instal·lades al terme municipal de Tortosa i que puguin demostrar a través d’una declaració jurada que han augmentat el seu cost energètic i les despeses derivades de la seua activitat econòmica en més de 500 euros, a comptar des de l’inici de la guerra d’Ucraïna (23 de febrer d’enguany), moment en que es va disparar el preu de l’energia.

Quan a la quantia d’aquestes ajudes, Jordi Jordan, portaveu de Movem Tortosa, no ha volgut fixar una quantitat “per poder arribar a un consens i perquè no tenim cap tipus d’informació sobre els ingressos i les despeses de l’Ajuntament, ni cap proposta de pressupost per a l’any vinent”. De tota manera, en base al que han fet altres ajuntaments, Jordan ha explicat que aquestes ajudes s’han situat entre els 200 i els 500 euros, segons cada municipi i sempre tenint en compte que no són excloents respecte a les que han d’arribar de la Generalitat i l’Estat.

En aquest sentit, Jordan ha explicat que “aquestes mesures extraordinàries i directes poden ser comparables a les activades en els moments més durs de la pandèmia, on van sorgir ajudes per contrarestar els efectes de la covid i que tan necessàries són també en aquests moments d’inflació i incertesa per a un col·lectiu tan important per a la ciutat i alhora tan sensible a les crisis, com són les Pimes i els autònoms”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 38 = 39

Últimes notícies