HomeSense categoriaMovem Tortosa proposa la instal·lació de tendals i arbrat per generar ombres...

Movem Tortosa proposa la instal·lació de tendals i arbrat per generar ombres als parcs infantils

TORTOSA // Movem Tortosa defensarà al proper ple municipal una moció que demana la instal·lació de tendals als parcs infantils de la ciutat que no compten amb ombra natural. Tot i això, proposa que esta mesura siga secundària i temporal, ja que demana plantar-hi arbrat sempre que siga possible. La proposta també planteja la possibilitat d’ampliar esta mesura a altres places o espais de la ciutat que no siguen parcs infantils, però que siguen freqüentades per gent gran, un altre dels col·lectius més vulnerables.

El portaveu de Movem Tortosa, Jordi Jordan, considera una prioritat el fet de protegir els infants de les onades de calor pròpies de l’estiu i en este sentit explica que “moltes famílies es troben que només poden passar una estona a les places i parcs infantils a última hora de la tarda, ja que hi toca el sol durant tot el dia, la calor és sufocant i fins i tot els gronxadors, tobogans i altres elements i jocs infantils cremen per l’acció del sol, cosa que cada vegada va a més amb el canvi climàtic”. “Tot això va en detriment de les famílies que no es poden permetre l’aire condicionat a casa o un espai de lleure a l’exterior i amb ombra, per això és important que garantir un espai públic segur durant els mesos de més calor als col·lectius més vulnerables” ha replicat Jordan que assegura haver rebut moltes peticions de famílies.

En estos moments hi ha pocs parcs públics dels quals es puga gaudir durant la major part del dia per culpa de la falta d’ombra natural, que seria sempre la millor opció, ja que la majoria de places que els acullen són de formigó i sense arbres. La moció proposa concretament la instal·lació de tendals de lona o de tela que es puguen desplegar a l’estiu i recollir a l’hivern que facen ombra als parcs infantils del municipi.

Per citar alguns exemples de parcs infantils de la nostra ciutat que podrien ser objectiu d’esta proposta són a Ferreries, el parc infantil de la plaça Francesc Macià i el de la plaça 1 d’octubre. Ja a l’altra banda de riu, el de l’avinguda Remolins. Al Temple i Voraparc, el del passeig de Ribera, el passeig de Jaume I, el que hi ha davant els Mossos d’Esquadra i fins i tot el del parc municipal Teodor Gonzàlez.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + = 12

Últimes notícies