HomeEsportsNaix el Club Rítmica Tortosa

Naix el Club Rítmica Tortosa

La gimnàstica rítmica compta cada vegada amb més adeptes a les Terres de l’Ebre, i en els últims anys s’està produint un increment en el nombre de clubs. Al CR Sant Jaume d’Enveja, CR Xaloc de la Ràpita, CGR Amposta, la Sénia-País del Moble, CE l’Ametlla de Mar i CGR l’Ampolla s’hi afegix ara el Club Rítmica Tortosa, que ha començat la seua activitat el mes de setembre.

El club està presidit per Ia Vallès, i comptarà amb un grup d’iniciació de 4-18 anys, l’escolar de 5-18 i el federat a partir dels 9 anys.

Les responsables de la preparació són les germanes Carolina i Mònica Monllau, de 21 i 20 anys respectivament, amb títol d’entrenadores i jutges, que estan realitzant els seus estudis de CAFÈ (Ciències de l’Activitat Física i Esport). Abans eren les encarregades de les sessions d’aprenentatge i entrenament de la gimnàstica rítmica al Patronat Municipal d’Esports de Tortosa, però segons la presidenta, Ia Vallès, esta modalitat olímpica necessitava un revulsiu a la ciutat “al Patronat d’Esports, tan sols es podia competir a nivell escolar sense opció de fer la inscripció en campionats federats, la mateixa entrenadora Carol va haver de competir amb el Viladecans”. L’any passat van prendre la decisió de fundar el nou club “una de les gimnastes, Maria Isabel Bolea, va començar a destacar, i per a poder competir als Campionats de Catalunya federats, la vam haver d’inscriure al Reus Deportiu, va acabar quarta i es va classificar per a disputar els Campionats d’Espanya, llavors vam comprendre que era necessari que Tortosa pogués comptar amb un club federat”. 

L’abril del 2018 el Club Rítmica Tortosa es va constituir com a entitat “només estem pendents que ens assignen un número en el registre d’Entitats Esportives de la Generalitat, que tindrem abans de final d’any”.
El grup de l’escola tindrà dos hores d’aprenentatge setmanals, dimarts i dijous de 17.30 h a 18.30 h, el de competició escolar els mateixos dies i el divendres de 17.30 h a 20.15 h, i el federat idèntic horari, i els dissabtes de 10 h a 13 hores. La presidenta del club va insistir a poder entrenar sempre en el mateix escenari “les sessions són totes al pavelló de Remolins, la superfície és el més semblant que ens podem trobar a les competicions”.

La Vallès, mare de Carolina i Mònica, tenia bastants motius per a prendre la decisió d’assumir la presidència del club “les meues filles han tingut sempre el cuquet de la gimnàstica rítmica, i a casa sempre hem viscut en este ambient, elles estan molt il·lusionades amb este nou projecte, i amb ganes de promocionar i fer créixer la gimnàstica rítmica a Tortosa”.

Està convençuda que tindrà una important repercussió en el futur “en altres poblacions de les Terres de l’Ebre, la gimnàstica rítmica està creixent molt, nosaltres hem començat amb una trentena de practicants, però esperem que aviat anem incrementant la xifra”.

Carolina Monllau, una de les entrenadores del nou club, està bastant il·lusionada amb el nou projecte, “crec que era el moment de donar el pas, després de l’etapa tan sols d’aprenentatge, ara amb la possibilitat d’estar presents en la competició federada farà que la gimnàstica rítmica puga créixer més a Tortosa”, i considera que l’inici està sent positiu: “estem satisfetes de les primeres setmanes de funcionament del club, i la temporada que ja tindrem set components en competició federada”. 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 29 = 36

Últimes notícies