HomeSocietatNaturgy posarà en marxa dos nous parcs eòlics a la Terra Alta...

Naturgy posarà en marxa dos nous parcs eòlics a la Terra Alta abans d’acabar l’any

L’empresa elèctrica Naturgy posarà en marxa dos nous parcs eòlics a la Terra Alta abans que acabe l’any. La companyia ho ha anunciat este dilluns -dia19- en un comunicat, on ha detallat que les instal·lacions suposaran 49,4 MW de potència. En concret, es tracta dels parcs eòlics Els Barrancs i Punta Redona, respectivament, que van ser tramitats durant la legislació de les Zones de Desenvolupament Prioritari (ZDP) del tripartit.

Tot i que estava previst que es posessen en marxa durant l’any passat, algunes demores en la construcció han acabat posposant-ne l’obertura fins a l’últim trimestre d’enguany. Seran els dos únics parcs eòlics del país que es construiran arran de la legislació de les conegudes ZDP, que volien impulsar diverses zones de Catalunya on es concentressen les centrals d’energia renovable. En total, seran quinze aerogeneradors més, que es distribuiran al límit dels termes municipals de Vilalba dels Arcs, la Pobla de Massaluca i Batea.

Inicialment, el projecte incloïa un tercer parc eòlic, Tres Termes, i tots tres comptaven amb deu aerogeneradors cadascun i una potència aproximada de 30MW. El projecte, però, s’ha anat modificant al llarg de més de dotze anys de tramitació i s’hi han acabat construint menys aparells, però més grans i amb més potència.

Els dos nous parcs s’han inclòs dins un projecte de l’empresa Naturgy que actualment té en construcció una trentena de parcs eòlics i fotovoltaics al conjunt de l’Estat i que compta amb una inversió de 528 milions d’euros. La previsió és que en el seu conjunt representen 683 MW de potència, de manera que generaran al voltant de 1.600 GWh l’any, l’equivalent al consum de més de 450.000 habitatges segons la companyia.

Amb els quinze nous aerogeneradors, la Terra Alta es convertirà en la comarca de Catalunya que té més aerogeneradors en funcionament. Actualment, el Baix Ebre era la comarca amb més instal·lacions -un total de 159- només onze més que la Terra Alta, que en l’actualitat en té 148. A finals d’any, la Terra Alta tindrà 163 aerogeneradors en marxa. Amb la posada en marxa dels dos nous parcs eòlics, a les Terres de l’Ebre hi haurà 347 aerogeneradors en funcionament, comptant també els 25 que hi ha a la Ribera d’Ebre.

Just esta última setmana, la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre (CUTE) ha desestimat el projecte per a construir un microparc eòlic a Vilalba dels Arcs. Tindria un únic aerogenerador i amb una potència de 3MW. El projecte es troba en un tràmit inicial i la CUTE ha esmenat que es troba en una zona ja molt massificada.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 5 =

Últimes notícies