L’empresa de Deltebre Nomen Foods, vinculada a Arrossaires del Delta de l’Ebre, ha presentat una nova gamma d’arrossos destinats a l’alta cuina. Es tracta de Bayo Expert, que s’oferix en les varietats carnaroli i carnaroli reserva. Bayo Expert és un arròs cultivat als arrossars del Mas Tramontano de Deltebre, un enclavament protegit i conegut antigament com les Goles de l’Ebre.
Les singulars característiques i fertilitat del terreny, al costat de l’ús de mètodes tradicionals del cultiu i en el cas de la varietat reserva un procés d’envelliment durant 12 mesos en sitges, fan que el gra de Bayo Expert siga d’una qualitat extraordinària i presente una extrema capacitat d’absorbir el sabor dels aliments. La presentació del nou arròs Bayo Expert es va fer la setmana passada en el marc del Fòrum Gastronòmic de Barcelona i va anar a càrrec del xef ebrenc Fran López, que compta amb dos establiments amb estrella Michelin.
Bayo és la marca d’arròs de Nomen Foods per al sector de l’hostaleria, la restauració i el càtering. A més, el grup d’alimentació Nomen Foods, produïx i comercialitza els productes de les marques Nomen, i Segadors del Delta. Nomen Foods compta amb una planta de producció a Deltebre, que dona ocupació a 68 treballadors i compta amb el proveïment d’arròs de 5.500 hectàrees de la zona del Delta de l’Ebre.