HomeSalutNomés un hospitalitzat amb Covid-19 a les Terres de l'Ebre

Només un hospitalitzat amb Covid-19 a les Terres de l’Ebre

Els quatre hospitals de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre amb capacitat per a ingressar pacients amb coronavirus compten actualment amb un sol hospitalitzat per la Covid-19. Aquest pacient es troba a l’Hospital Comarcal Móra d’Ebre. Per tant l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, l’Hospital Comarcal d’Amposta i l’Hospital de la Santa Creu de Jesús actualment no tenen cap pacient ingressat amb diagnòstic covid positiu. A més a més, tal i com es va informar fa dos dies, les residències de gent gran, discapacitats i els recursos d’infància protegida de les Terres de l’Ebre continuen sense cap cas positiu.

La tendència contrasta de forma contundent amb els 91 positius reportats dimarts, en un sol dia, és a dir, gairebé la tercera part dels 322 que acumula la Regió des de l’inici de la crisi sanitària. L’explicació del Departament, que té centralitzada a Barcelona l’actualització de les dades, no va arribar fins 24 hores més tard: es tractava de casos d’altres setmanes, de pacients amb clínica compatible i una prova diagnòstica com ara una ecografia o altres, però no una PCR, i que durant la fase de mitigació de la pandèmia, abans d’iniciar la desescalada, eren considerats casos positius però no haurien estat inclosos a l’estadística oficial.

Un sobresalt en un context realment alleugeridor en què a les Terres de l’ebre, des de l’entrada en Fase 1 de desescalada, per part de l’atenció primària s’han realitzat 137 PCR de les quals es coneixen 111 resultats, amb només 1 positiu i 110 negatius. La gerent de la Regió Sanitària i directora dels Serveis Territorials de Salut, Mar Lleixà, afirma que “aquestes dades ens fan ser optimistes per tal que el pròxim dilluns pugem entrar en Fase 2 tal com va proposar el Departament de Salut”.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

57 + = 67

Últimes notícies