HomePolíticaNorma Pujol demana transparència i claredat al govern espanyol abans d'autoritzar el...

Norma Pujol demana transparència i claredat al govern espanyol abans d’autoritzar el transvasament a Santander

Norma Pujol ha registrat diverses preguntes per escrit dirigides al govern espanyol respecte l’autorització del transvasament de 4,99 hm³ d’aigua del riu Ebre cap a Cantàbria.

Pujol ha afirmat que “demanem transparència i claredat al govern espanyol abans d’autoritzar el transvasament d’aigua a Santander, i per això volem que explique per escrit quins són els arguments mediambientals amb què fonamentarà la seua decisió”.

La diputada però ha reclamat “posar també el focus en l’actuació de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, una institució ancorada en les velles polítiques de l’aigua, que aprova aquest transvasament, nega que el Delta patisca subsidència i que no ha fet res per aportar més cabals d’aigua i transferir sediments cap a la desembocadura”.

El grup republicà també pregunta al govern si este transvasament que es demana és permanent i “si compleix amb els objectius i principis que fixa la Directiva Marc de l’Aigua”.
Segons Pujol “aquest transvasament està lligat a interessos urbanístics en una zona on no hi ha problemes d’abastament d’aigua”, i per això s’han formulat preguntes demanant al govern que informe dels estudis que disposa sobre l’eficiència en la gestió del subministrament i distribució d’aigua urbana a la Conca hidrogràfica del Cantàbric.

D’altra banda la diputada republicana ha fet saber que “també preguntem al govern si pensa que la millor protecció per al Delta implica autoritzar un transvasament, a la vegada que no s’incrementa el cabal ecològic del tram final del riu i no s’implementa un Pla de gestió i aportació de sediments cap a la desembocadura”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 84 = 87

Últimes notícies